ARNOLD ŠVARCENEGER OKTRIO DA PATI OD OVOG POREMEĆAJA! Glumac sve PRIZNAO u svojoj 76. GODINI
Arnold Švarceneger, Foto: EPA-EFE/Tomasz Wiktor POLAND OUT

BOLEST

ARNOLD ŠVARCENEGER OKTRIO DA PATI OD OVOG POREMEĆAJA! Glumac sve PRIZNAO u svojoj 76. GODINI

Promovišući svoju knjigu, progovorio i o važnoj temi

Objavljeno:

Glumac Arnold Švarceneger priznao je da je disleksičan, saopštavajući da je završio snimanje svoje audio knjige "Budi koristan", koja će se pojaviti i u papirnom formatu 10. oktobra.

- Mogao bih vam reći da je bilo sjajno sesti i snimiti svoje reči, ali istina je da sam bio prestravljen. Evo moje tajne: Ja sam užasan čitalac - napisao je Švarceneger na svom Fejsbuk profilu.

Prisetivši kako se pedesetih godina, kada se školovao u rodnoj Austriji, nije govorilo o postojanju dece sa smetnjama pri učenju, Švarceneger je opisao svoje čitanje pred odeljenjem kao propast, za šta je "bivao zveknut lenjirom".

Arnold Švarceneger
Arnold Švarcenegerfoto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

- Ali sada znam da sam disleksičan. Kad se pripremam za film, čitam scenario iznova i iznova mesecima, dok ne zapamtim svaki red. Treba mi vremena i ponavljanja da se snađem sa rečima - naveo je glumac.

Kako je najavljeno, u "Budi koristan" Švarceneger donosi, kroz svoja iskustva, "sedam pravila koje treba pratiti kako bi se ostvario pravi smisao sopstvenog života".

Govoreći o audio knjizi, Švarceneger je naveo da mu je rečeno da pisci urade svoju za dva do tri dana u studiju, dok je on za svoje snimanje tražio kućne uslove i najavio da će prelaziti 20 do 30 strana dnevno.

Promovisao je svoju knjigu
Promovisao je svoju knjigufoto: EPA/MARCOS DELGADO

Prema njegovim rečima, to mu je omogućilo da radi sa rediteljem i producentom dva puta dnevno u kraćim sesijama, sa neprekidnim vežbanjem između.

Glumac čuven po filmovima "Konan varvarin", "Predator", "Istinite laži" i serijalu "Terminator" je istakao da je tako snimajući audio knjigu naučio da se mora naterati da ide napred.

- Uradio sam toliko ponavljanja da ih ne mogu izbrojati. Razbio sam ih u male komade, znajući da mali dobici grade velike pobede, ili u ovom slučaju, čitavu knjigu - istakao je glumac.

Bonus video:

01:58

TERMINATOR MEKOG SRCA POKLONIO 500 ĆURKI ZA DAN ZAHVALNOSTI: Evo šta je Arnold Švarceneger prvo uradio u svojoj kuhinji

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.