KARAKTERISTIKE BOLESTI OD KOJE JE PREMINUO PARTNER SANDRE BULOK: Ovo je RAZLOG zbog čega nastaje, obratite PAŽNJU
Sandra Bulok, Foto: EPA/ Hayoung Jeon

pogledajte

KARAKTERISTIKE BOLESTI OD KOJE JE PREMINUO PARTNER SANDRE BULOK: Ovo je RAZLOG zbog čega nastaje, obratite PAŽNJU

Sestra slavne glumice odala je počast Sandrinom dugogodišnjem dečku

Objavljeno:

Partner Sandre Bulok, fotograf Brajan Rendal preminuo je u 57. godini.

Sestra slavne glumice, Gesin Bulok Prado, odala je počast Sandrinom dugogodišnjem dečku, koji je umro 5. avgusta, nakon trogodišnje borbe sa ALS-om.

Amiotrofična lateralna skleroza (ALS) je retka neurološka bolest koja nastaje zbog oštećenja i gubitka nervnih ćelija tzv. motornih neurona u mozgu i kičmenoj moždini, što dovodi do poremećaja odašiljanja impulsa preko perifernih živaca u mišiće.

Osnovne karaktersitike ALS su razvoj slabosti i gubitak mišićne mase, najčešće ruku i nogu, ali mogu se prvo javiti i slabost mišića za govor i gutanje. ALS je jedna od najtežih neuroloških bolesti nepoznatog uzroka i samo kod 5% pacijenata je nasledna.

- Uverena sam da je Brajan pronašao najbolje mesto za pecanje na nebu - napisala je Gesin na Instagramu 7. avgusta i dodala:

- ALS je okruzna bolest, ali postoji barem neka uteha u saznanju da je imao najbolje ljude koji brinu o njemu, a to su moja sestra i grupa medicinskih radnika koje je okupila kako bi joj pomagali da brine o njemu u njihovom domu. Počivaj u miru, Brajane - poručila je sestra Sandre Bulok.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.