CRNA PANTERA DANAS PUNI 53 GODINE! Ceo svet je ludeo za NJOM, vodila život PUN SKANDALA: Intima na TACNI
Naomi Kembel, Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

DAMA SA PISTE

CRNA PANTERA DANAS PUNI 53 GODINE! Ceo svet je ludeo za NJOM, vodila život PUN SKANDALA: Intima na TACNI

I sada pleni pogledom, stasom i besprekornim manekenskih hodom kao na samom početku karijere.

Objavljeno: 11:52h

Jedan od najpoznatijih svetskih supermodela, Naomi Kembel je bila prva crna žena koja se pojavila na naslovnicama francuskog i britanskog "Vogue" i prva crna manekenka koja se pojavila na naslovnoj strani magazina "Time".

Iako je egzotična dugonoga lepotica započela svoju karijeru na modnoj pisti, brzo je krenula u reklamne kampanje visokog profila i bila zaštitno lice mnogih prepoznatljivih brendova.

I danas, na dan kada puni 53 godine, pleni pogledom, stasom i besprekornim manekenskih hodom kao na samom početku karijere.

Ona je bila najveća muza Azedina Alaje, kojeg je nazvala 'tata'.
Ona je bila najveća muza Azedina Alaje, kojeg je nazvala "tata".foto: Guy Marineau / Starface / Profimedia

Naomi Kembel je rođena 22. maja 1970. godine u Londonu, Engleska. Kao devojčica pohađala je školu Dunraven i Londonsku akademiju za scenske umetnosti. Studirala je u pozorišnoj školi Italia Conti Academy i pojavljivala se u muzičkim spotovima za Boba Marlija i Culture Club bend pre nego što je potpisala ugovor sa modeling agencijom sa navršenih 15 godina.

Nakon njenog uspona do slave kao modela, Kembel je nastavila glumačku i muzičku karijeru, koji je posebno bio izražen u Japanu. Njena pevačka karijera dostigla je vrhunac sa hitom iz 1994. "Love and Tears". Iako je njen debi album "Baby Woman" prodat u više od milion primeraka, ne smatra se njenim istaknutim uspehom.

Nakon što je započela karijeru pevačice izdavanjem svog albuma "Baby Woman" 1994. godine, Naomi Kembel je učestvovala u nekoliko filmskih projekata od ranih 1990-ih. Pojavila se u američkim serijama i filmovima, uključujući "The Cosby Show", "The Fresh Prince of Bel-Air" i "Ugly Betty". Dizni je takođe bio inspirisan njenim jedinstvenim karakteristikama u skicama za stvaranje izgleda Pokahontas.

Otprilike u to vreme, Kembel se pojavila u nekoliko muzičkih spotova i filmova, uključujući "Vanilla Ice" i romantičnu komediju "Miami Rhapsody". Takođe je bila koautor romana "Labud" 1994. godine i dve godine kasnije objavila istoimenu foto-knjigu. Ambiciozna poslovna žena, Kembel je lansirala liniju mirisa za žene 1999. godine i firmu za brendiranje životnog stila i planiranje događaja NC Connect 2002. godine.

Žrtvovala je ljubav

Modna ikona Naomi Kembel baca svetlo na žrtve koje je morala da podnese da bi dostigla vrhunac uspeha u karijeri modela.

U razgovoru za "The Cut" je izjavila da se odrekla mnogo toga u svom ličnom životu da bi bila svetski poznati model kakav je danas.

- Rekla bih da je žrtva zaista pronalaženje srodne duše koja će te razumeti. Ja sam snažna, ali sam i osetljiva. Znam da u vezama moram da pravim kompromise - dodala je Kembel, koja nikada nije bila u braku, a piše "The News".

Naomi Kembel je rođena 22. maja 1970. godine u Londonu
Naomi Kembel je rođena 22. maja 1970. godine u Londonufoto: Shootpix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kembel je bila romantično povezivana sa brojnim poznatim ličnostima visokog profila, uključujući Leonarda Di Kaprija, Roberta De Nira, repera Skeptu i pevača Lijama Pejna iz benda One Direction.

Manekenka je takođe bila nakratko verena sa basistom Adamom Klejtonom 1993. Kembel se verila i sa biznismenom Flaviom Briatoreom, ali su se rastali 2002. godine.

Naomi Kembel je inspirisala čitavu generaciju svojim mačjim crtama lica, raspuštenom crnom kosom, vitkom figurom i vatrenom ličnošću. Sa samo 16 godina, devojka iz Londona je krenula u Pariz da bi debitovala na modnoj pisti za brend "Azedin Alaja", napravivši prvi korak u zvezdanoj karijeri. Tokom 1990-ih, stekla je slavu zajedno sa supermodelima kao što su Sindi Kraford, Kristi Tarlington, Karla Bruni, Helena Kristensen i Klaudija Šifer, kraseći sve veći broj pista i naslovnica časopisa. Dvadeset godina kasnije, supermodeli su se ponovo okupile na reviji Versace proleće/leto 2018. u Milanu, kao deo počasti dizajneru Đaniju Versačeu, koji je pomogao u razvoju njihovih karijera tokom 1990-ih.

Ona je bila najveća muza Azedina Alaje, kojeg je nazvala "tata".

Kembel je bila romantično povezivana sa brojnim poznatim ličnostima visokog profila
Kembel je bila romantično povezivana sa brojnim poznatim ličnostima visokog profilafoto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Francusko-tuniski dizajner Azedin Alaja preminuo je 18. novembra 2017. u 77. godini života i ostavio iza sebe snažno nasleđe glamura i elegancije. Naomi je bila shrvana gubitkom: upravo je dizajner, kojem je od milja dala nadimak "tata", pomogao da njena karijera modela procveta kada je prvi put stigla u Pariz 1986. Manekenka je odala počast Alaji tako što se vratila na modnu pistu za Haute Couture reviju ove modne kuće za jesen/zimu 2018.

Kada su se supermodeli Linda Evanđelista, Tatjana Patic, Sindi Kraford, Kristi Tarlington i Naomi okupili u kultnom spotu za pesmu "Freedom" Džordža Majkla, u režiji Dejvida Finčera, stvorile su modni trenutak za pamćenje. Manekenka je progovorila o pojavljivanju u američkoj emisiji "The View" u januaru 2017, mesec dana nakon pevačeve smrti.

Bonus video:

00:26

JEDNA JE SEKULIĆ GOGA: Pevačica pravo iz Dubaija došla na MAC, evo šta je poručila za Espreso!

(Espreso/Ona)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.