PREMINULA POZNATA PEVAČICA: Velika TUGA
Smrt, Foto: Profimedia

smrt

PREMINULA POZNATA PEVAČICA: Velika TUGA

Vest o njenom odlasku pogodila je mnoge

Objavljeno: 10:00h

Pevačica hita "It's In His Kiss", Linda Luis, preminula je "mirno" kod kuće u sredu, saopštila je njena porodica.

U izjavi na Instagramu, njena sestra Di Luis Klej napisala je:

- Sa najvećom tugom i žaljenjem prenosimo vest da je naša voljena prelepa sestra Linda Luis preminula danas mirno u svom domu. Porodica vas moli da poštujete našu privatnost i dozvolite nam da tugujemo u ovom srceparajućem vremenu.

Rođena kao Linda En Frederiks u Vest Hemu u Londonu
Rođena kao Linda En Frederiks u Vest Hemu u Londonufoto: prentscreen/youtube/ Inver ross

Rođena kao Linda En Frederiks u Vest Hemu u Londonu, zabavljala je svoje legije sledbenika više od četiri decenije. Nakon što je pohađala pozorišnu školu, pojavila se kao vrišteći obožavatelj u filmu Bitlsa "A Hard Day's Night" 1964. godine.

Poznata po svom vokalnom opsegu od pet oktava, samouka gitaristkinja i klavijaturista pojavila se na prvom festivalu u Glastonberiju 1970. godine. Kasnije je nastupila kao prateća pevačica na albumu Dejvida Bouvija Aladin Sane iz 1973. godine.

Poznata po svom vokalnom opsegu od pet oktava, samouka gitaristkinja i klavijaturista pojavila se na prvom festivalu u Glastonberiju 1970. godine
Poznata po svom vokalnom opsegu od pet oktava, samouka gitaristkinja i klavijaturista pojavila se na prvom festivalu u Glastonberiju 1970. godinefoto: prentscreen/youtube/ Inver ross

Iste godine njen prvi hit "Rock-a-Doodle-Doo" dostigao je 15. mesto na britanskim listama. Ali njen najveći hit došao je sa "It's In His Kiss" - obrada Šerine pesme "The Shoop Shoop Song" - koja je dostigla šesto mesto 1975. godine. Linda je imala četiri top 40 hitova tokom 80-ih.

Njeni prigušeni tonovi doveli su na njenu turneju sa muzičkim legendama među kojima su Ket Stivens, Stiv Harli i Kokni Rebel, Rik Vejkman i Džamirokuai.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Kurir.rs/TheSun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.