Idete u CG na more? Ako jednu stvar ne obavite, fasovaćete kaznu od 300 evra!
Foto: Profimedia

pazi, pazi!

Idete u CG na more? Ako jednu stvar ne obavite, fasovaćete kaznu od 300 evra!

To nije samo slučaj Crne Gore, ovakvo zakonsko rešenje važi za sve države regiona
Objavljeno: 20:20h

S obzirom da je tek pola letnje sezone, a mnogi se spremaju na letovanje na Crnogorskom primorju, važno je da državljani znaju šta ih može sačekati, a isto važi i za one koji imaju dvojno državljanstvo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na društvenim mrežama, su se takođe, pojavila upozorenja da policiji treba prijaviti boravak.

To nije samo slučaj Crne Gore. Ovakvo zakonsko rešenje važi za sve države regiona. Da li to treba da urade lično posetioci ili njihovi domaćini, svi koji putuju u Crnu Goru treba da znaju da je to zakonska obaveza i tu nema ništa sporno.

foto: Profimedia

Dakle, očigledno je da turisti moraju traže i sačuvaju račun o plaćenom smeštaju. Iz MUP Crne Gore su potvrdili da je potrebno izvršiti prijavu.

- Kao i do sada, dovoljno je što gost ostavlja ličnu kartu ili pasoš tamo gde je našao smeštaj, privatno ili u hotelu. Nije potrebno da se prijavite 3 dana, ukoliko se nalazite u tranzitu kroz Crnu Goru - kaže Stanko Čabarkapa, savetnik u MUP Crne Gore u Odeljenju za integrisano upravljanje granicom i graničnim prelazima.

Ali, šta ako se radi o ljudima koji su se iselili iz Crne Gore u ratnom periodu i imaju dvojno državljanstvo? Da li će i oni platiti 300 evra ako se na vreme ne prijave u policiji?

- Oni su državljani, jer imaju imovinu u Crnoj Gori. Kazna od 300 evra je zakonska i važi samo za one koji ne poštuju osnovne obaveze - kaže Čabarkapa.

(Espreso.co.rs / nap.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.