NJAAMMMM
PITA OD JABUKA IZ TIGANJA, ČAK BEZ KORA: Sprema se u TIGANJU, zasladite se, gotova je dok TREPNETE (RECEPT)
Pomoću tanjira okrenite drugu stranu i ostavite još 5 minuta da se zapeče
Ako volite pite i ne možete da im odolite, zasladite se jednom preukusnom od jabuka, koja se pravi u tiganju.
Pite se često prave, ali kada dođe jesen nema vikenda da prođe bez nje. Bilo od mesa, sira ili spanaća podjednako su ukusne i uživa se u svakom njihovom zalogaju. Međutim, najomiljenija je svakako ona od jabuka. Ako želite da se počastite jednim parčetom omiljenog slatkog testa, onda napravite pitu koja će vas sigurno oduševiti, kao i 12 miliona ljudi na internetu. Ova pita koja je postala apsolutni hit, pravi se jednostavno u tiganju, a ni kore vam nisu potrebne. Kada bude gotova poslužite je za doručak ili večeru i uživajte u slasnim zalogajima.
2 jabuke
30 g maslaca
60 g šećera
8 g vanilin šećera
30 ml ulja
150 g jogurta
140 g brašna
8 g praška za pecivo
cimet
Priprema:
U tiganj stavite maslac, sipajte 1/2 šećera, promešajte i dodajte sitno isečene jabuke. U jednoj posudi jaje i šećer umutite, sipajte ulje i jogurt. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte u jabuke malo cimeta, pa smesu sipajte u tiganj i pravilno rasporedite preko jabuka. Poklopite tiganj, pa poklopac sklonite nakon 10 minuta. Pomoću tanjira okrenite drugu stranu i ostavite još 5 minuta da se zapeče.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!