DOMAĆE TESTO ZA PICU KOJE SE NE MESI, A NI NE PEČE: Oduševićete se, ČIK POZOVITE DOSTAVU posle OVOGA (RECEPT)
Pica, Foto: Profimedia

NJAM NJAM

DOMAĆE TESTO ZA PICU KOJE SE NE MESI, A NI NE PEČE: Oduševićete se, ČIK POZOVITE DOSTAVU posle OVOGA (RECEPT)

Priprema je krajnje jednostavna, zahteva minimum truda i dobre volje, a ukus je fenomenalan

Objavljeno:

Koliko ste se samo puta uželeli dobre, prave domaće pice čije testo hrska, a nadev je bogat i baš onakava kakav vi želite, ali vam je bilo mrsko da mesite i razvlačite testo? Imamo dobre vesti - pronašli smo recept za domaće testo koje se ne mesi, i ne samo to - ono se ni ne peče!

Priprema je krajnje jednostavna, zahteva minimum truda i dobre volje, a ukus je fenomenalan. Čik pozovite dostavu sada kada znate ovako dobar recept!

1 / 3 Foto: Profimedia

Potrebni sastojci za testo za dve osobe:

* 130 ml tople vode

* jedna kašika maslinovog ulja

* 85 grama brašna

* pola kašičice šećera

* pola kašičice suvog kvasca iz kesice

* pola kašičice soli

Sastojci za nadev:

* 120 ml sosa od paradajza

* 200 grama izrendane mocarele

* 100 grama salame po želji

* origano, bosiljak ili začin po želji

Priprema:

1. Pre svega, važno je da imate kvalitetan (teflon) tiganj za čije se dno ništa ne lepi. U njemu pomešajte vodu, maslinovo ulje, brašno, šećer, so i kvasac.

2. Mešajte testo kašikom po tiganju, tako da bude što je tanje moguće (proces pogledajte u priloženom snimku).

3. Kada se testo razlije, premažite ga sosom od paradajza, pa pospite izrendanu mocarelu i stavite salamu po želji.

4. Poklopite tiganja, i kuvajte na umerenoj temperaturi 10 minuta.

5. Nakon toga sklonite poklopac u stranu, i ostavite tako da se kuva još 5 minuta.

6. Prohladite pre posluživanja i pospite bosiljkom ili drugim začinima po želji. Prijatno!

(Espreso / BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.