"LAŽNA SARMA" KOJA ĆE SE MNOGIMA SVIDETI: Bez MLEVENOG MESA je, ali se topi u USTIMA (RECEPT)
Sarma, Foto: Profimedia

obožavaćete je

"LAŽNA SARMA" KOJA ĆE SE MNOGIMA SVIDETI: Bez MLEVENOG MESA je, ali se topi u USTIMA (RECEPT)

Pred kraj dodajte zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike

Objavljeno:

Sastojci za sarmu od krompira i slanine:

3 krompira

1 manja glavica crvenog luka

3-4 čena belog luka

2 jaja (nekada kada je veliki post pravili su i bez jaja)

1 šaka pirinča

nekoliko režnja slanine

1 glavica kiselog kupusa

1 kašičica crvene paprike

na vrh kašičice bibera

1 kašičica soli

1 kašičica začina

Sastojci za zapršku:

1 kašika masti

1 kašika brašna1 kašičica mlevene crvene paprike

Priprema:

Očistite crveni i beli luk, a zatim i krompir.

Narendajte krompir i beli luk, a crveni luk naseckajte.

Sitno naseckajte slaninu.

Dodajte biber, mlevenu crvenu papriku, so i začin, te sve dobro promešajte.

Odvojite listove kiselog kupusa, svakoj odrežite tamnu trulež i punite nadevom.

Napunite posudu sa sarmom, na vrh stavite jedan list zelja, te sve zajedno zalijte vodom.

Sarmu poklopite manjim tanjirićem i poklopcem i ostavite da se kuva.

Pred kraj dodajte zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike.

(Espreso / Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.