10 tajni koje ti starija sestra nikad neće odati (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

KAO MAČKA I MIŠ

10 tajni koje ti starija sestra nikad neće odati (FOTO) (GIF)

Neke veze su prosto neraskidive, takve su po svojoj prirodi, a ne postoji osoba na svetu koja vas može voleti više od nje
Objavljeno: 11:01h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kada si mlađe dete u porodici čini ti se da ne moraš samo da slušaš roditelje već i straiju sestru ili brata. Ponekad osećaš kao da ti svi okolo naređuju, a taj osećaj može da stvori ogorčenost, počinjete stalno da se žalite i prigovarate. Ali, ima li i drugih načina da sagledate tu situaciju?

11 razloga zašto je mlađa sestra vaš najveći blagoslov (GIF)

Da, postoji mnogo stvari koje je tvoja sestra morala da uradi, a da ti za to nikada nije prigovorila. Nije čak ni dugo vremena mogla da bude luckasto dete, morala je malo brže da odraste da bi oazila na vas. Iako vam se ponekad čini naporna i dosadna, ne zaboravite da vas niko ne može voleti kao ona. Starije setre imamju tajne koje nikad neće podeliti sa vama.

11 razloga zašto je mlađi brat vaše najveće blago! (GIF)

foto: giphy

10 tajni koje ti starija sestra nikada neće reći:

1. Ona je odrasla pod strožijim pravilima

Ona je bila prvo dete, a dugo vremena i jedino dete. Vaši roditelji su tek učili kako da budu roditelji. Oni zapravo nisu ni znali kako i šta da rade. Uvek su se plašili grešaka, zato su pravila za nju bila mnogo strožija. Kada su napokon dobili i tebe već su naučili kako da budu fleksibilniji.

foto: Profimedia

2. Roditelji je uvek podsećaju da je ona starija

Starija sestra mora da bude pametna, čak i kad želi da bude drugačija. Ona uvek mora da popusti čak i kada to ne želi. Roditelji uvek govore takve stvari i ona ih razume, zato što zna da je ona ta koja mora da bude odgovorna.

foto: giphy

Ona je naučila da je odgovorna za tu malu mačku, odnosno tebe. Naučila je da uvek bude tiha, da te ne bi probudila kad si bila beba.

foto: giphy

Onda je postala odgovorna za nestašno derište koje je morala da vodi u vrtić. Pa je onda bila odgovorna za školarku kojoj je trebalo mnogo vremena da se spremi a morala je da te na vreme odvede u školu. Takođe je morala da pazi da u trećem razredu uvek imaš domaći i da u sedmom s vremena na vreme ne preskačeš časove. Da, ona je imala mnogo odgovornosti za tebe.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.