7 stavova koji izazivaju loše ponašanje kod vaše dece (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

Roditelji su krivi za sve

7 stavova koji izazivaju loše ponašanje kod vaše dece (FOTO) (GIF)

Nije neobično što vas dete ponekad ne sluša, ali neposlušnost može postati uobičajeno ponašanje pred kojim roditelji ne mogu ništa
Objavljeno: 13:54h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ponekad izgleda tako teško vaspitati dete, pogotovo kada pogledate malo oko sebe i vidite da je sve više nevaspitane i bezobrazne dece oko vas. Da, roditelji su krivi za to, jer svojim stavovima podstiču loše ponašanje kod svoje dece.

Ipak su vas lagali: Dokazano je da svaki roditelj ima svog mezimca (GIF)

Uostalom i sami znate da upravo vas deca najviše imitiraju, zato bi trebalo da i sami pazite kako se ponašate pred njima.

Vaspitajte svoje dete: 20 saveta za prave roditelje (FOTO)

foto: giphy

7 stvari koje utču na dečje ponašanje:

1. Nedoslednost

Da li vaše dete kuka ili se baca po podu prodavnice kada vi ne želite nešto da mu kupite? Ili vrišti po parku kada ne želi da ide kući? Kako vi odgovarate na ovakvo ponašanje? Ako ne želite nešto da kupite detetu ili ste rešili da idete kući, tako treba da ostane. Svaka vaša nedoslednost pokazaće detetu da može da bude po njegovom ako se ponaša na neprimeren način i time podstičete takvo ponašanje.

foto: Profimedia

2. Kazne koje ne izvršavate

Ne treba da pretite detetu pogotovo nečim što neće biti ispunjeno. Ne govorite mu da ćete ga kazniti ako ponovo prospe nešto, ili da ga nećete voditi više u prodavnicu jer se tamo loše ponaša, ako to nećete i da uradite. Dete neće imati razlog da vas posluša ako ne shvata ozbiljno vaše pretnje.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.