Najnovije istraživanje kaže - Ovo je tajna sreće! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

recept za lepo raspoloženje

Najnovije istraživanje kaže - Ovo je tajna sreće! (FOTO) (GIF)

Da li radije štedite vreme ili novac? Postoji jako lak način da postanete srćniji, ali neke stvari ćete morati da menjate

Objavljeno:

3 znaka da si u vezi sa sebičnim ljubavnikom! (FOTO) (GIF)

Diskutujete li s partnerom o tome treba li unajmiti čistačicu ili ne? Ako ste za to, ovo će dodatno pomoći vašem argumentu. Osobe koje radije štede svoje vreme nego novac su i srećnije.

Novo istraživanje objavljeno u ‚‚Proceedings of the National Academy of Sciences" otkrilo je da su osobe koje troše novac na ‚‚‚usluge koje štede vreme" poput usluga za čišćenje i ‚‚hranu napolju" srećnije.

foto: giphy

- Osobe koje troše novac da bi uštedele svoje vreme imaju veće životno zadovoljstvo - izjavila je Ešli Vilijams, asistent na ‚‚Harvard Business School" i glavni autor studije, za ‚‚The New York Times".

foto: profimedia

Drugi test je pokazao da ljudi nisu jednako srećni kada troše novac na materijalna dobra. Osobe koje su učestvovale u studiji dobile su 40 dolara kako bi ih za dve nedelje potrošili na usluge koje štede vreme i na materijalne stvari, trebalo je da ocene kako su se osećale na kraju svakog dana. Oni koji su svoj novac potrošili na sredstvo za lakše čišćenje kupatila svoje raspoloženje su ocenili kao srećno i s manje stresa.

foto: giphy

- Ako postoji zadatak na koji vam sama pomisao stvara nelagodu onda je najverovatnije vredno da razmotrite da li možete da priuštite drugo rešenje - rekla je Elizabet Dun, profesor psihologije na ‚‚University of British Columbia" i saradnica istraživanja.

foto: Profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.