20 egzotičnih voćki, za koje sigurno nikad niste čuli (FOTO) (GIF)
Foto: IMGUR.COM / Wikipedia / Surukuku / Swaymedia - Jayson / pixabay.com

hoćete da probate?

20 egzotičnih voćki, za koje sigurno nikad niste čuli (FOTO) (GIF)

Neko voće ima magičnu osobinu, pojedete malo i sve što budete jeli u narednih sat vremena će vam biti lepo, a neko izgleda baš kao kavijar

Objavljeno:

6. Red bananas

Ovo slatko voće ima ukus koji podseća na maline ili mango, ali sadrži više kalijuma, beta - karotena i vitamina C od običnih banana.

A post shared by Blair HeeJin An (@heejin_an_) on

7. Kiwano

Ovo voće je poznato kao afrička bodljikava dinja ili bodljikavi krastavac. Zrelo voće ima ukus koji podseća na mešavinu krastavca, kivija i banane.

A post shared by Lorna Eppel (@lornaeppel) on

8. Tamarillo

Tamarilo je rođak paradajza, patlidžana i čili papričice. Ukus podseća na slatko - kiseli paradajz i passion fruit. Koristi se i kao desert i kao dekoracija.

A post shared by Joe Armstrong (@farmerjoe_74) on

9. Buddha’s hand

Ovo voće se najviše ceni zbog aromatične korice čiji miris podseća na miris ljubičice. U njoj ima jako malo kaše koja može da se jede, tako da je jedva jestiva, a ima ukus koji podseća na limunovu koru. Najčešće se koriste žuti delići koji se rendaju u salate i koriste u pripremi ribe.

A post shared by Noriko Nakao (@giguesgift) on

10. Salak

Zbog crvenkasto - braonkaste ljuspičaste korice naziva se i zmijsko voće, neobčnog je ukusa i lepo miriše. Ukus podseća na mešavinu ananasa, banane i orašastih plodova. Korica je bodiljikava, pa ga morate pažljivo oljuštiti.

A post shared by Lainey George (@lainneygeorge) on

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.