MA, KAKVO SIRĆE I SODA BIKARBONA EVO ŠTA RADI POSAO- Skida rđu i kamenac ko od šale, SUDOPERA SIJA ZA 60 DINARA
ČIšćenje sudopere, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

ŠOK

MA, KAKVO SIRĆE I SODA BIKARBONA EVO ŠTA RADI POSAO- Skida rđu i kamenac ko od šale, SUDOPERA SIJA ZA 60 DINARA

Evo šta treba da radite

Objavljeno:

Svi smo upoznati sa moćima sirćeta i sode bikarbone kada je reč o čišćenju, ali postoji još jedan sastojak koji može biti ključ za savršeno čiste površine - limuntus.

Iako su hemijska sredstva najefikasnija u uklanjanju prljavštine i bakterija, kamenac i rđa mogu biti problematični. Upravo tu dolazi do izražaja limuntus, koji se često koristi u pripremi sokova, ali se pokazao kao fantastično sredstvo za čišćenje.

Čišćenje sudopere
Čišćenje sudoperefoto: Printscreen/youtube/ MissusWhoDoesStuff

Ako se na dnu vašeg kuvala uhvati kamenac koji je teško očistiti običnim deterdžentima, rešenje je jednostavno. Sipajte litru hladne vode u kuvalo i zagrejte je do ključanja. Zatim dodajte dve kesice limuntusa u prokuvanu vodu, promešajte i ostavite da se ohladi oko sat vremena. Nakon toga, prospite vodu i isperite kuvalo - kamenac će nestati.

Limuntus može poslužiti i za čišćenje mašine za sudove. Jednostavno sipajte kesicu limuntusa u deo za tabletu i pokrenite standardni program pranja sudova. Rezultat će biti blistavi sudovi i čista mašina.

Limuntus može poslužiti i za čišćenje mašine za sudove
Limuntus može poslužiti i za čišćenje mašine za sudovefoto: Printscreen/jutjub

Ovo je dobitna kombinacija

Ako želite da osvežite sudoperu i ona blista kao nova, evo jednog trika: pospite sudoperu sodom bikarbonom, prelijte limuntusom i iscedite pola limuna preko toga. Ostavite nekoliko minuta da deluje, zatim lagano istrljajte sunđerom i isperite vodom. Iako ovo radi posao kao od šale, ali ne preporučuje se česta upotreba.

Limuntus je ne samo efikasan u uklanjanju nečistoća, već i prirodan i bezbedan za korišćenje, i tako definitivno postaje neizostavni saveznik u domaćinstvu.

BONUS VIDEO:

43:02

SA-ZIKOM-PO-SRBIJI-SO1EP08

(Espreso / Srećna republika / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.