MOLEĆIVO VAS GLEDA I TRAŽI DA MU DATE HRANU: Evo da li je BEZBEDNO dati mu KOMAD MESA SA ROŠTILJA- nećete verovati
Pas vas molećivo gleda, Foto: Profimedia

auuu

MOLEĆIVO VAS GLEDA I TRAŽI DA MU DATE HRANU: Evo da li je BEZBEDNO dati mu KOMAD MESA SA ROŠTILJA- nećete verovati

Razmotrite potencijalne rizike za njegovo zdravlje

Objavljeno:

Iako mnogi vlasnici pasa vole da podele svoje obroke sa ljubimcima, posebno tokom praznika kada se potpale roštilji u prirodi, pre nego što vašem psu dobacite komad mesa, trebalo bi da razmotrite potencijalne zdravstvene rizike.

Pečeno meso s roštilja često sadrži visok nivo masti i ulja, što može izazvati probavne smetnje kod pasa, kao što su povraćanje i proliv. Takođe, komadići pečenog mesa često sadrže kosti, koje mogu predstavljati opasnost za pse jer se lako mogu slomiti i izazvati ozbiljne povrede u ustima ili gastrointestinalne blokade.

Neki sastojci za njih su otrovni

Čak i male količine ovih sastojaka mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kod pasa.
Čak i male količine ovih sastojaka mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kod pasa.foto: Profimedia

Marinade i začini koji se koriste pri pečenju mesa mogu sadržavati sastojke koji su otrovni za pse, kao što su luk, beli luk ili druge začine. Čak i male količine ovih sastojaka mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kod pasa.

Ostaci hrane s roštilja mogu sadržavati komadiće uglja ili druge materijale koji nisu sigurni za konzumaciju pasa. Takođe, hrana koja ostaje na roštilju može postati kontaminirana bakterijama koje mogu izazvati bolesti poput salmonele ili ešerihije koli.

Kuvana piletina ili ćuretina dobar su izbor

Ako želite da delite obrok sa roštilja sa svojim psom, preporučuje se da pripremite poseban obrok za svog ljubimca koji ne sadrži začine, masnoće ili kosti. Kuvana piletina ili ćuretina bez kože obično su sigurni izbori. Takođe je važno paziti da hrana bude sveža i sigurna za konzumaciju.

Na kraju, dok povremeno deljenje malih komadića mesa s roštilja može biti u redu za neke pse, važno je biti svestan potencijalnih rizika i pažljivo odabrati sigurne opcije hrane za vašeg ljubimca. Uvek je najbolje konsultovati se s veterinarom ako niste sigurni je li određena hrana sigurna za vašeg psa, prenosi Index.hr.

BONUS VIDEO:

02:40

AKO PAS MRDA REPIĆEM, NOŽEM BI MU IZVADILI SRCE I PILI KRV! Stručnjak progovorio o RITUALU JEZIVE SEKTE koja se nalazi u Srbiji

(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.