TARABA TORTA- KREMASTA POSLASTICA PO BAKINOM RECEPTU: Idealna da je poslužite gostima ZA USKRS, gotova za 15 MNUTA
Taraba tortga, Foto: Printscreen / Youtube / Aleksandra Cvejic

recept

TARABA TORTA- KREMASTA POSLASTICA PO BAKINOM RECEPTU: Idealna da je poslužite gostima ZA USKRS, gotova za 15 MNUTA

Vrlo je jednostavna za pripremu, a svaki zalogaj se topi u ustima.

Objavljeno:

Nema ništa lepše od ukusne, kremaste torte posebno kad se pravi po proverenom bakinom receptu. Jedna od njih je taraba torta vrlo zanimljivog imena, ali neprevaziđeog ukusa. Priprema se vrlo jednostavno za svega 15 minuta, a svaki zalogaj se bukvalno topi u ustima.

Taraba torta je toliko laka da je mogu napraviti i početnici, oni koji nikad ranije nisu pravili ni jedan kolač u životu. Sastoji se od piškota koje se ređaju u kalup, dublju posudu ili šerpu, pa podsećaju na tarabu i otud ime ovog deserta i preukusnog krema u koji se dodaje neko sezonsko voće. Kako je već počela sezona jagoda možete je napraviti sa ovim slasnim voćem. Nema pečenja, pa je kao stvorena za tople prolećne dane.

U drugu posudu umutite belanca i napravite penasti sneg koji ćete dodati prethodno napravljenoj smesi polako mešajući.
U drugu posudu umutite belanca i napravite penasti sneg koji ćete dodati prethodno napravljenoj smesi polako mešajući.foto: Printscreen/Youtube/EKSPLOZIJA

Sastojci:

  • slatka pavlaka
  • 100 g piškota
  • 200 g putera
  • 6 jaja
  • 300 g jagoda
  • 200 g čokolade
  • 200 g prah šećera
  • 200 g mlevene plazme

Priprema:

U jednu posudu mikserom umutite puter sa prah šećerom dok se ne pretvori u penastu smesu. Na drugoj strani otopite čokoladu pa je dodajte u sjedinjeni puter i šećer a onda ubacite žumanca, mleveni keks i jagode i sve lagano promešajte.

U drugu posudu umutite belanca i napravite penasti sneg koji ćete dodati prethodno napravljenoj smesi polako mešajući. Uzmite jedan kalup, može biti okruglog oblika ili dublju šerpu, uspravno poređajte piškote, a smesu sipajte u sredinu i stavite u zamrzivač da se stegne. Kada je torta ohlađena, prebacite je na poslužavik, umutite slatku pavlaku kojom ćete je preliti i dekorisati čokoladom ili jagodama.

BONUS VIDEO:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso / Srećna republika / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.