JOSIF TATIĆ JE OVE LJUDE SMATRAO "NUŽNIM ZLOM": Njegova SMRT ZATEKLA SVE, a BIOGRAFIJA će vas ostaviti NEMIMA
Josif Tatić, Foto: prentscreen/youtube/emirtrotter

LEGENDA

JOSIF TATIĆ JE OVE LJUDE SMATRAO "NUŽNIM ZLOM": Njegova SMRT ZATEKLA SVE, a BIOGRAFIJA će vas ostaviti NEMIMA

Potekao je iz glumačke porodice a strast prema glumi nasledio od svojih roditelja, Branka i Hristine Tatić, koji su takođe bili cenjeni glumci u svetu umetnosti

Objavljeno:

Josif Tatić bio je legenda srpske glumačke scene, rođen 13. aprila 1946. godine u Novom Sadu.

Potekao je iz glumačke porodice a strast prema glumi nasledio od svojih roditelja, Branka i Hristine Tatić, koji su takođe bili cenjeni glumci u svetu umetnosti.

Josif je svoju ljubav prema glumi ozbiljno shvatio i odlučio je da stekne formalno obrazovanje kako bi unapredio svoje veštine. Studirao je glumu na prestižnoj Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, gde je brusio svoje umeće i pripremao se za izazove koje će mu doneti budućnost, piše Biografija online.

Josif Tatić ostvario je niz nezaboravnih uloga na pozorišnim daskama, filmskim platnima i televizijskim ekranima. Šira publika će ga zauvek pamtiti po nekoliko ključnih uloga koje su postale sinonim za njegovu izvanrednost.

Josif Tatić
foto: prentscreen/youtube/Boris Jaksic

Ostao je upamćen po svojoj izvanrednoj ulozi Slobodana Mihajlovića u kultnoj predstavi “Šovinistička farsa”.

Osvojio je srca gledalaca svojom ulogom Božidara Soldatovića, poznatog kao “Jataganac”, u seriji “Bolji život”.

Međutim, njegova uloga Tanasija Vitorovića u kultnoj seriji “Grlom u jagode” definitivno je obeležila njegovu karijeru i ostala urezana u sećanju generacija gledalaca.

Privatni život Josifa Tatića

Josif Tatić, Jelisaveta Čuturilo Tatić
foto: Printscreen Facebook/Jelisaveta Tatic Cuturilo

Josif Tatić je imao dva braka. Iz prvog je imao ćerku Jelisavetu Tatić-Čuturilo, koja je postala poznata kostimografkinja, a u 57. godini, Josif je sa svojom drugom suprugom Bebom, koja je stomatolog po profesiji, dobio ćerku Hristinu.

IU slobodno vreme, često je odlazio na pecanje, pronalazeći mir i opuštanje u prirodi. Ova strast prema pecanju svedočila je o njegovoj sklonosti ka jednostavnim i autentičnim uživanjima u životu.

Nerado je davao intervjue i retko je delio detalje iz svog ličnog života sa medijima. Tatić je novinare često smatrao nužnim zlom i više je cenio privatnost i mir.

Umro je u 67. godini života iznenada.

05:42

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

(Espreso/P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.