KAKO LOŠE SEDENJE UTIČE NA INIMNE ODNOSE? Muškarci pazite se ovoga, nećete moći DUGO DA IZDRŽITE U KREVETU
Kako loše sedenje utiče na intimne odnose?, Foto: Profimedia

šok

KAKO LOŠE SEDENJE UTIČE NA INIMNE ODNOSE? Muškarci pazite se ovoga, nećete moći DUGO DA IZDRŽITE U KREVETU

Pogledajte kako nepravilno sedenje može da utiče na vaše intimne odnose.

Objavljeno:

Da li sedite pogrbljeno na stolici ili vam je glava non stop pognuta zbog gledanja u telefon? Verovatno ste čuli da nepravilno sedenje može negativno da se odrazi na vašu kićčmu, ali i na još nešto. Specijalista za muško zdravlje upozorio je da loše držanje može da vam pokvari intimne odnose.

I prema rečima doktora opšte prakse Džefa Fostera, pognuta leđa i ramena takođe mogu da dovedu do toga da muški ponos zakaže. Loše držanje može da ima brojne posledice na intimne odnose, uzrokujući e*ektilnu disfunkciju, slabu e*ekciju i otežavajući vrhunac, rekao je muški stručnjak za zdravlj, piše Metro.

Nepravilno sedenje može da oslabi vaše mišiće. Oni su povezani sa mišićima karličnog dna, koji mogu da postanu zategnutiji i slabiji kao rezultat povećanog pritiska koji na njih vrši loše držanje.

"Kada je u pitanju vaš polni organ, zategnuti mišići karličnog dna mogu da znače da ovi mišići nisu toliko jaki, što može da smanji izdržljivost u krevetu (sa slabijim e*ekcijama) i još slabiju ejakulaciju, što dalje dovodi do slabog vrhunca", objašnjava dr Foster.

Kako vi sedite?
Kako vi sedite?foto: Profimedia

"Problemi sa mišićima karličnog dna mogu da dovedu do problema sa organima karličnog dna što može dalje da izazove prevremeno mokrenje, bol pri odlasku u toalet, bolova u karlici i pritiska u predelu polnog organai testisa", dodaje doktor.

Kako da znam da li je moje držanje loše?

Dr Foster je za Metro rekao da je loše držanje vidljivo kroz zaobljena ramena, pogrbljena leđa, pa čak i glava koja se blago naginje napred ili unazad. Trbuh je još jedan znak, zbog slabljenja mišića karličnog dna.

Kako mogu da ispravim svoje loše držanje?

Prva stvar o kojoj treba da razmislite je da vaša kičma bude u neutralnom položaju, rekao je dr Foster. Da biste proverili, stanite uza zid tako da potiljak, lopatice i zadnjica dodiruju zid. Pete treba da budu samo malo udaljene od zida. Stavite ruku iza donjeg dela leđa. Ako vam je lako da provučete ruku između zida i leđa, onda vam je držanje pogrešno.

Savetuje da kada duže vremena sedite, potrudite se da vam je ekran u visini očiju, dok su vam oba stopala na podu, a podlaktice udobno naslonjene na sto.

BONUS VIDEO:

01:03

PORAĐANJE U KUĆNIM USLOVIMA ILI U PORODILIŠTU? Ginekolog: Ako dođe do ovih komplikacija, van bolnice se može ugroziti život bebe!

(Espreso / Mondo / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.