ČOKO BOMBICE KOJE MOŽETE DA JEDETE U NEDOGLED: Nemaju ni ZRNO ŠEĆERA, a ukusnije su od bilo koje TORTE!
Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YT/JOY CULINARY

RECEPT

ČOKO BOMBICE KOJE MOŽETE DA JEDETE U NEDOGLED: Nemaju ni ZRNO ŠEĆERA, a ukusnije su od bilo koje TORTE!

Zaboravite na pečenje i šećer – ove kuglice su savršen slatkiš za proleće i leto, a naročito za one koji izbegavaju industrijski šećer.

Objavljeno:

Uživajte u strukturi braunija, slatkim notama višanja i bez griže savesti.

Sastojci:

– 10 urmi bez koštica – ½ šolje suvih višanja – ¼ šolje oraha – 2 kašike ovsenih pahuljica – ¼ šolje kakao praha – 1 kašika semena čija – 2 kašike putera od kikirikija ili badema – ¼ kašičice soli – 4 kašike kiselog soka od višnje – ¼ šolje mini čokoladnih komadića – kakao prah – otopljena čokolada

Kuglice
foto: Printscreen/Youtube/Ricette Fatte In Casa

Priprema:

U blender ubacite sastojke – urme, oceđene višnje, orahe, ovsene pahuljice, kakao prah, so i puter od kikirikija ili badema u blender. Uključite na pulsiranje i mešajte 30-60 sekundi, dok se sastojci ne samelju i ne sjedine.

Dodajte u smesu tečnost. Dodajte sada smesi kiseli sok od višnje – kašiku po kašiku, pa blendirajte mešavinu nakon svake kašike soka, dok se sastojci ne sjedine u mrvičastu smesu nalik na testo za brauni.

Preručite smesu u činiju. Kada prebacite smesu iz blendera u činiju, tada ubacite čokoladne komadiće i lepo izmešajte testo tako komadići čokolade lepo rasporede u smesi.

Pravite kuglice.Napravite od smese 12 loptica – možete ih po želji posuti kakao prahom ili pak preliti topljenom čokoladom ili ostaviti onakvim kakve jesu.

Prijatno!

Bonus video:

05:06

Marija Šerifović posvetila pesmu maloj Danki

(Espreso/Krstarica/M.S./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.