OVO SIROVO VOĆE ČISTI CREVA KAO BULDOŽER, SMANJUJE HOLESTEROL I REŠAVA ZATVOR: Pravo je ZLATO u rukama
Creva, Foto: Printscreen/Youtube/Lekovite biljke

pažnja

OVO SIROVO VOĆE ČISTI CREVA KAO BULDOŽER, SMANJUJE HOLESTEROL I REŠAVA ZATVOR: Pravo je ZLATO u rukama

Poznato je da jabuke poboljšavaju varenje, rešavaju problem opstipacije, jačaju imunitet, smanjuju rizik od dijabetesa i nivo holesterola, a dobre su i za zdravlje zuba.

Objavljeno:

Dijatetičarka dr Emili Liming nedavno je napravila pravu pometnju kada je na sam vrh liste istakla jednu voćku za zdrava creva, umesto bilo kojih drugih farmakoloških preparata. Za malo para, ističe Liming, dobijate sve prednosti. Konzumacija probiotičke hrane i suplemenata može da poboljša sve, od vašeg raspoloženja do tena, ali bez gubitka novca, prenosi Vog.

"Jabuke sadrže vlakna, a posebno probiotičko vlakno koje se zove pektin, koje hrani vaše dobre bakterije u crevima", rekla je dr Liming.

Jabuke
foto: RINA

Poznato je da jabuke poboljšavaju varenje, rešavaju problem opstipacije, jačaju imunitet, smanjuju rizik od dijabetesa i nivo holesterola, a dobre su i za zdravlje zuba. Jabuke takođe sadrže mnogo polifenola, koji imaju prebiotički efekat na mikrobiom creva. Osvrnula se i na ljude koji uzimaju probiotske dodatke:

"Da, neki ljudi bi to apsolutno trebali uzeti u obzir - na primer oni koji pate od sindroma nervoznih creva. Ne morate da uzimate probiotski dodatak ako ste već dobro i samo generalno želite da podržite svoj mikrobiom creva. Ono što jedete ima daleko veći uticaj", dodala je.

Naša nutricionistkinja Milka Raičević još ranije je podsetila na blagodete voćke sa našeg podneblja:

"Jabuku treba jesti sirovu jer potencirate na proizvodnji pljuvačke, čistite zube. Sve što jabuka sadrži, tu jabučnu kiselinu, omogućava vam da pored peptina imate zdrave bakterije, tako da, probiotski ste zaštićeni i time podižete svoj imunitet", rekla je ona.

03:10

Proveravali smo cene jagoda na beogradskim pijacama: Cena je oko 500 dinara za pola kilograma, ali jabuke su mnogo jeftinije!

(Espreso/MONDO/T.B./Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.