"AKO OVO ČITATE, ZNAČI DA SAM UMRLA OD RAKA": Danijela sa 25 godina NAJAVILA SVOJU SMRT, objava ledi KRV U ŽILAMA
Danijela, Foto: Printscreen/facebook/Daniella Thackray

jezivo

"AKO OVO ČITATE, ZNAČI DA SAM UMRLA OD RAKA": Danijela sa 25 godina NAJAVILA SVOJU SMRT, objava ledi KRV U ŽILAMA

Danijela je započela svoje obraćanje objašnjavajući vrstu raka koji je imala

Objavljeno:

Objava Danijele Takrai kojom je obeležila svoj život, postala je viralan nakon njene smrti. 25-godišnja žena sa retkim oblikom raka planirala je da objavi svoju smrt, tražeći od svoje porodice da objavi unapred napisan hvalospev na njenim nalozima na društvenim mrežama.

- Ako ovo čitate, to znači da sam umrla od borbe sa rakom i da moja porodica objavljuje moju poslednju poruku u moje ime, objavljeno je prošlog meseca na Fejsbuku i LinkedIn-u Danijele Takrai.

Danijela je započela svoje obraćanje objašnjavajući vrstu raka koji je imala, pišući:

- Prvo, samo želim da kažem da nisu svi karcinomi uzrokovani izborom životnog stila, u nekim slučajevima je to genetika ili se, nažalost, jednostavno dešava. U mom slučaju, uprkos tome što sam bila veoma zdrava i aktivna, u mojim žučnim kanalima je nastao rak koji nije bio uzrokovan ničim što sam mogla da imam u svojoj kontroli i moj život više nije bio isti. Holangiokarcinom je redak agresivan rak bez očiglednih uzroka i leka. Klinika Mejo kaže da pušenje, starija životna dob i dijabetes mogu povećati rizik od razvoja holangiokarcinoma i objašnjava da je to "veoma težak tip raka za lečenje", uz preporuku operacije, transplantacije jetre, hemoterapije i palijativnog zbrinjavanja.

Kao što je Danijela podelila na društvenim mrežama, ona je bila podvrgnuta resekciji jetre i operaciji žučne kese pre osam meseci.

- Zaista se nadam da će se u godinama koje dolaze napraviti više istraživanja o ovoj užasnoj okrutnoj bolesti kako bi se moglo spasiti više života. S obzirom na to, iako ne možemo da kontrolišemo šta nam se dešava, možemo da kontrolišemo kako reagujemo. Odlučila sam da ne žalim za životom koji sam izgubio uprkos tome što sam tako uništena, već da uživam u svakom trenutku koji mi je ostao, napisala je Danijela iz Engleske u svom poslednjem postu.

Poručila je da je uvek govorila i verovala da treba uživati u malim stvarima u životu i ceniti svaki trenutak.

- Romantizujte svoj život! Radite sve što vas čini srećnim i ne dozvolite nikome da vam oduzme radost života. VOLELA sam svoj život. Sve što sam postigla bilo je ono što sam želela. Voleo sam svoj posao, verenika, porodicu, prijatelje i psa, kuću koju smo hteli da kupimo i budućnost koju smo sebi pravili. Leo, moja beba od krzna je definitivno dovedena u moj život da mi ulepša najmračnije dane, napisala je Danijela i dodala:

- Zato, hvala vam svima što ste moj život učinili tako magičnim. Setite se šta sam rekla o uživanju u malim stvarima. Ako dođe to sutra kada nećemo biti zajedno, postoji nešto čega se uvek morate sećati. Hrabriji ste nego što verujete, jači nego što izgledate i pametniji nego što mislite. Ali najvažnije je, čak i ako smo razdvojeni... uvek ću biti s vama, napisala je ona, citirajući Vinija Pua.

Danijelin post je od tada postao viralan, sa više od 50.000 reakcija na Linked In-u i 2.300 reakcija na Fejsbuku - gde su ljudi delili kako ih je njena poruka dirnula.

"Ne znam je i nikada neću imati priliku da upoznam Danijelu, ali ona je zauvek promenila moj pogled na život. Bila je mudra više od svojih godina", napisala je jedna osoba.

"Kakva lepa izjava i svedočanstvo. Tako hrabro se borila u ovom životu i prihvatila sledeći. Tako sam zahvalan što je ovo podelila sa nama", napisao je drugi korisnik Fejsbuka.

Danijela je završila pismo porukom njenom vereniku, Tomu Kalvertu.

- I na kraju, mom dragom, lepom Tome, volim te i uvek ću te voleti. Hvala ti što me podržavaš i što si doneo toliko ljubavi i sreće u moj život. Idi sada uživaj u svom životu, zaslužio si to. Danijela ❤

01:42

DOKTORKA JE ZNALA DA IMA LEUKEMIJU, ALI NAM NIJE REKLA Inicijativa za Gavrila: Ako se bolest ne vrati kroz 5 godina biće izlečen

(Espreso/Blic žena/Selena Ribić/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.