TRIK UZ KOJI ĆE VAM KAJGANA ISPASTI KAO KUVARIMA: Ovo treba DA ZNA SVAKA DOMAĆICA, zaboravite na staru pripremu
Kako pripremiti kajganu?, Foto: Prinstcreen/Youtube/Martha Stewart

trik

TRIK UZ KOJI ĆE VAM KAJGANA ISPASTI KAO KUVARIMA: Ovo treba DA ZNA SVAKA DOMAĆICA, zaboravite na staru pripremu

Najbolji način pripreme jaja

Objavljeno: 13:43h

Napraviti jaja na oko nije umetnost. Od mekanih do kremastih i do dobro skuvanih, cilj je napraviti jaja odnosno kajganu po sopstvenom ukusu. Srećom, Kimbal Musk, iskusni profesionalni kuvar, ponudio je nekoliko sjajnih smernica. Ključni saveti

Razlog broj jedan zašto kajgana često ne ispadnu dobro je zato što ljudi ne vežbaju. Preporučuje da se upoznate sa receptom i usavršite tehniku. Takođe, kada pripremate jaja ne možete raditi više stvari istovremeno. - Morate biti u totalnom fokusu. Nema multitaskinga jer morate da uradite kako treba - savetuje Kimbal Musk.

Niste sigurni koji tiganj treba da odaberete?
Niste sigurni koji tiganj treba da odaberete?foto: Printscreen Youtube

Pustite neku muziku u pozadini i usredsredite se na pripremu jaja. Možete čak uživati u tišini i nežno mešati po potrebi. Iskoristite ovaj trenutak kao pauzu od buke koja će vas verovatno pratiti ostatak dana, piše "24 sata hr".

Kako napraviti savršenu kajganu kod kuće?

Važnost izbora tiganja Čak i sa odličnim fokusom i detaljnim planom, jaja neće biti savršena ako tiganj nije visokog kvaliteta. Iako tiganji sa nelepljivim premazom mogu biti korisni, mnogi od njih sadrže hemikalije koje bi trebalo izbegavati. Bolje je biti siguran i pronaći tiganj sa keramičkim premazom. Bitno je posvetiti pažnju jajima, često mešati i pravilno nauljiti tiganj. Dodatno, postepeno smanjujte temperaturu tokom procesa kuvanja kako biste sprečili da se jaja zalepe za dno.

BONUS VIDEO:

00:43

Ana Korać bila vredna, ni jaja nisu mogla bez šljokica

(Espreso/ Republika/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.