NOVAK ĐOKOVIĆ SVAKO JUTRO ZAPOČINJE OVOM RUTINOM: Samo 1 napitak mu pomaže da bude ZDRAV kao dren
Novak Đoković, Foto: Victor Joly/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

sjajno

NOVAK ĐOKOVIĆ SVAKO JUTRO ZAPOČINJE OVOM RUTINOM: Samo 1 napitak mu pomaže da bude ZDRAV kao dren

Saznajte šta svetski broj jedan pije pa je tako jak i zdrav

Objavljeno:

Limun je jedno od najpopularnijih i najsvestranijih agruma. Njegova popularnost duguje se osvežavajućem ukusu i mirisu što ga ujedno i čini čestim izborom za aromatiziranje mnogih recepata i parfema.

Pre nego što doručkujete, obradujte organizam nečim zbog čega će metabolizam odmah početi da funkcioniše i čitavog dana osećaćete neverovatan priliv energije. Ako se budete pitali zbog čega se tako dobro osećate, setite se da ste jutro započeli jednim od napitaka koje preporučuje i naš teniski as.

Novak Đoković godinama dominira svetskim tenisom, a za to, kako je i sam govorio, zaslužna je i hrana koju jede. On je zahvaljujući određenom režimu pun snage i lako pomera granice.

Poznato je već da je on izbacio gluten iz ishrane, a uz to i mlečne proizvode, šećer i crveno meso. Pije dosta vode tokom dana, a jutro započinje čašom mlake vode sa limunom za detoksikaciju.

Novak Đoković
foto: EPA/RAY ACEVEDO

Bogat izvor vitamina C, vitamina A, beta-karotena, folata, kalcijuma i kalijuma, limun ima ogromne zdravstvene benefite, od njegovih antibakterijskih i antivirusnih svojstava do njegovih sposobnosti za jačanje imuniteta. Kada ujutru pijete limunov sok, hranite kožu važnom dozom vitamina folata. On se nalazi u svim agrumima i sokovima (poznat i kao folna kiselina), pomaže u uklanjanju toksina iz tela, i time pospešuje sprečavanje akni, a vašoj koži može dati prirodan sjaj.

Strani stručnjaci kažu kako topla voda s limunom ujutru na prazan stomak ima dosta dobrih strana, na primer:

Pospešuje varenje

Podstiče mršavljenje

Osvežava dah

Moćan diuretik

Čisti kožu

Uspostavlja pH ravnotežu organizma

Daje energiju i utiče na bolje raspoloženje

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.