U OVIM GODINAMA SU ŽENE NAJPRIVLAČNIJE MUŠKARCIMA: Sve što ste znali zaboravite, ova BROJKA je prava istina
Foto: Profimedia

niste očekivali

U OVIM GODINAMA SU ŽENE NAJPRIVLAČNIJE MUŠKARCIMA: Sve što ste znali zaboravite, ova BROJKA je prava istina

Jedno nedavno istraživanje objavljeno u časopisu New Beauty istaklo je vezu između godina i privlačnosti

Objavljeno:

U istraživanju je učestvovalo 16.000 ljudi iz osam zemalja: Nemačke, Italije, Francuske, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva, Australije, SAD-a i Kanade, a rezultati su izazvali veliko interesovanje i iznenađenje. Rezultati istraživanja Svi ispitanici su odgovorili na pitanje o tome sa koliko godina su žene najprivlačnije, a sa koliko godina su muškarci najatraktivniji. Globalni prosek pokazao je da su žene najprivlačnije sa 28 godina, dok su muškarci najprivlačniji sa 32 godine. Međutim, interesantno je da su rezultati varirali između zemalja. Na primer, u Velikoj Britaniji, žene su smatrane najlepšim sa 23 godine, dok su muškarci najatraktivniji sa 33 godine. Sa druge strane, Amerikanci su smatrali da su žene najatraktivnije sa 31, a muškarci sa 34 godine.

Različiti standardi lepote Ovi podaci ukazuju na to da postoji velika varijacija u percepciji privlačnosti širom sveta, kao i na to da različite kulture imaju različite standarde lepote. Ovo istraživanje otvara pitanje o tome kako društvo utiče na percepciju privlačnosti i koliko su godine zaista bitan faktor u tome. Uticaj društvenih normi Jedna od ključnih stvari koja se može izdvojiti iz ovog istraživanja je uticaj društvenih normi na percepciju privlačnosti. Različite kulture imaju različite standarde lepote, što ukazuje na to da društveni faktori igraju značajnu ulogu u tome kako vidimo privlačnost i starenje u životu.

Bonus video:

02:35

LEPOTA NIJE SAMO ZA KLINKE! Maja Volk: Predložiću izbor za mis 60+ i učestvovaću ŽENE MOTIVIŠE KAD SE NEKO POZNAT IZBORI SA RAKOM

(Espreso/republika/Nevena Jakovljević/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.