KRUNISLAVA I FRANJO SE ODREKLI SINA PREKO NOVINA: Sve bi mu oprostili osim ovoga, ZAKON nije na njihovoj strani
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube/CBN - The Christian Broadcasting Network

morate znati!

KRUNISLAVA I FRANJO SE ODREKLI SINA PREKO NOVINA: Sve bi mu oprostili osim ovoga, ZAKON nije na njihovoj strani

Par iz Hrvatske javno se odrekao svog sina jedina

Objavljeno:

Roditelji po imenu Krunoslava i Franjo Šimpović odlučili su da se odreknu svog 45ogodišnjeg sina preko novina.

Tvrdili su tada da već četiri godine sin nije bio u Hlebinama, a kako su i unuci počeli da izbegavaju kontakte s njima, odlučili su da staru narodnu poštapalicu “odreći ću te se preko novina” pretvore u delo.

– Javno se odričemo našeg sina, on, zajedno sa snajom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinićemo sve da se i pravno ‘izbriše’ kao naš sin” – istakli su Krunoslava i Franjo Šimpović - izjavili su tada.

– Još dok je bio student umeo je da nas vređa, pogotovo mene. Bili smo mu dobri samo kada je potreban novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio. U prve tri godine braka naša snaja bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo i postajao je sve gori i gori – ispričala je tada Krunoslava Šimpović.

– Svaki poziv u poslednje četiri godine završavao je teškim sinovljevim uvredama, a kada bismo došli kod njega u goste, zajedno sa snajom činio je sve što je mogao samo da ne vidimo unuke – dodala je ona.

– Unuci nas obožavaju jer smo ih svuda vodili i uživali su u druženju sa nama. Sin i snaja su čak izmislili da mi živimo u Americi, pa su i na taj način pokušali da nas odvoje od unuka. Nikad nas u poslednje četiri godine nije pozvao, a dosta često se nije javljao na naše pozive. Meni je svašta govorio i toliko me vređao da sam znala da plačem po ceo dan – požalila se Krunoslava Šimpović pre nekoliko godina.

– Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreknemo i sina i snaje – zaključila je tada Krunoslava.

Plakanje, Žena plače, Tužna žena, Tuga, Depresija, Raskid, Razvod, Slomljeno srce
foto: Profimedia

Sin nije želio previše da komentariše istup svojih roditelja.

- Meni je to pomalo smešno, a svaki drugi komentar vezan za navode mojih roditelja je suvišan – kratko je rekao.

Da li je na kraju došlo do pomirenja, nismo uspeli da saznamo...

A evo šta kaže zakon:

Pravo na imovinu ne stiče se, pa i ne gubi oglasom, podsećaju pravnici. Ako se roditelj odrekne deteta, to ne znači da ovaj i dalje nema pravo na imovinu. Advokat Dušan Marković kaže da pravno gledano ne može da se neko nekoga odrekne.

- Može eventualno pokrenuti za svog života postupak radi utvrđivanja nedostojnosti za nasleđivanje, to je jedini pravni efekat koji se može postići. Promene u matičnim knjigama se ne mogu izvršiti na osnovu izjava da se neko nekoga odriče - kaže Marković.

Novinskim oglasima u prošlom veku slale su se mnoge poruke. Recimo, preko Politike, porodice su oglašavale da ne primaju goste jer su bolesni, dame su tražile izgubljenu cipelu, zaboravljene kapute... U periodu rata, ljudi su oglašavali da su živi i zdravi, ili mobilisani.

Bonus video:

01:14

PORUČUJEM ŠMITU DA ĆE SRPSKA ODGOVORITI! Ministar Nešić upozorio na POSLEDICE postupka visokog predstavnika

(Espreso/Telegraf/ Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.