SVE BAKE SE KUNU U OVAJ RECEPT ZA DOMAĆE BUHTLE: Meke su KAO DUŠA zbog jednog ŽUTOG sastojka (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/ Yotube/ Kuvajmo lako

recept

SVE BAKE SE KUNU U OVAJ RECEPT ZA DOMAĆE BUHTLE: Meke su KAO DUŠA zbog jednog ŽUTOG sastojka (RECEPT)

Evo kako da vam buhtle uvek budu meke i ukusne

Objavljeno:

Mekšu i ukusniju poslasticu sigurno niste probali!

Sastojci

  • brašno500 g
  • kvasac1 kocka
  • jaje1
  • žumance2
  • maslac100 g
  • šećer5 kašika
  • mleko300 ml
  • so½ kašičice
  • domaći džempo potrebi
  • otopljeni maslac100 g
  • šećer u prahupo želji
Buhtle
foto: Printscreen/ Yotube/ Kuvajmo lako

Kako pripremiti

U posudu sipajte toplo mleko, dodajte malo šećera, kvasac i malo brašna, pa promešajte da se kvasac rastvori i ostavite na toplom mestu da se kvasac za peni. U posudu za mešenje stavite brašno, dodajte nadošao kvasac, jaje, šećer i so. Zamešeno testo ostavite da naraste, izručite na pobrašnjenu dasku i razvijte u pravougaonik, pa urolajte dužom stranom i secite na komade širine dva prsta. Svaki komad rastanjite i punite džemom. Oblikujte testo kao knedlu, svaku umočite u rastopljeni maslac i ređajte u pleh sa malim razmakom. Buhtle premažite umućenim žumancima, ostavite ih još pola sata na toplom, pa pecite oko 35 minuta na 180 stepeni. Mlake pospite šećerom u prahu.

Bonus video:

04:23

NA IVICI INCIDENTA PRED KAMERAMA! Antonijević: SPS neće preći cenzus! Nikodijević: Ne diraj mi partiju, vi ste se već RASPALI

(Espreso/BlicŽena/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.