EVO ZAŠTO PILETINA IZ SUPERMARKETA IMA OPEKOTINE PO KOŽI: O ovome svi ĆUTE KAO ZALIVENI, razlog je DEGUTANTAN
Pile, Foto: Printscreen/Youtube/World Adventurer

pažnja

EVO ZAŠTO PILETINA IZ SUPERMARKETA IMA OPEKOTINE PO KOŽI: O ovome svi ĆUTE KAO ZALIVENI, razlog je DEGUTANTAN

One su znak loših uslova u kojima ove životinje žive, a u nekim supermarketima se mogu videti na trećini piletine koja se prodaje, objavio je BBC.

Objavljeno:

Milioni pilića koji se prodaju u supermarketima imaju opekotine na koži, nastale zbog boravka u sopstvenom izmetu, pokazalo je istraživanje BBC-ja.

Opekotine na skočnim zglobovima živine nastaju od amonijaka iz izmeta. One su znak loših uslova u kojima ove životinje žive, a u nekim supermarketima se mogu videti na trećini piletine koja se prodaje, objavio je BBC.

BBC je od 10 najvećih trgovinskih lanaca zatražio podatke o prisustvu opekotina na mesu koje se prodaje u njihovim maloprodajnim objektima. Neki su dostavili detaljne podatke, a neki su odbili da odgovore.

Opekotine na skočnom zglobu živine nastaju zbog velike gustine jedinki na malom prostoru, kao i zbog duge izloženosti vlagi i prljavštini. Na upakovanom ili već pripremljenom mesu ove opekotine se vide kao tamni čirevi na zadnjoj strani noge.

Iako ne izgleda lepo, ovakva piletina je i dalje bezbedna za jelo.

Količina opekotina skočnog zgloba u jatu je industrijski prihvaćen pokazatelj kaliteta života živine na farmama, navodi BBC.

00:19

URNEBESNO! SEKA ALEKSIĆ GLUMILA PEČENO PILE NA KROMPIRU, a Raša joj pomagao da se namesti: Još samo da prekrstiš batačiće

(Espreso/N1/BBC/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.