NAJKREMASTIJI KOLAČ OD 4 JAJA I 4 POMORANDŽE: Starinska poslastica od koje kreće voda na usta - recept za poželeti
Kolač od 4 jaja i 4 pomorandže, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

pravićete ga često

NAJKREMASTIJI KOLAČ OD 4 JAJA I 4 POMORANDŽE: Starinska poslastica od koje kreće voda na usta - recept za poželeti

Kolač od četiri jaja i 4 pomorandže je najkremastiji, a od takve starinske poslastice kreće voda na usta

Objavljeno:

Jednostavne poslastice su nam svima omiljeni, a upravo je jedna takva pred vama.

Osim ukusne turske alva torte koja je jako popularna, a ono što je čini još ukusnijom jeste da se sprema bez brašna i jaja.

Sada ćete se još više oduševiti sa jednim kolačem od četiri jaja i četiri pomorandže.

Nikada ništa lepše niste probali, a sprema se dok trepnete.

Priprema kolača od 4 jaja i 4 pomorandže
Priprema kolača od 4 jaja i 4 pomorandžefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Tu su svi sastojci i recept:

125gr. piškota

4 jaja

200gr. šećera

20 kašika šećera

5-6 kašika džema od kajsije

Pravljenje kore za kolač od 4 jaja i 4 pomorandže
Pravljenje kore za kolač od 4 jaja i 4 pomorandžefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

2 vanil šećera

200ml. vode

20 kašika mleka ili oko 180 ml

3-4 pomorandže

14 kašika ulja

20 kašika brašna

1 prašak za pecivo

Kora za kolač od 4 jaja i 4 pomorandže
Kora za kolač od 4 jaja i 4 pomorandžefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Za glazuru:

150ml. slatke pavlake

200 gr. čokolade

Priprema:

Umutite četiri belanca bez šećera, a potom u njega dodajte vanilin šećer i kristal šećer, pa nastavite da mutite. U umućene belance dodajte žumance, a onda i mleko i ulje. Umutite sve, pa dodajte prašak za pecivo i brašno. Izmešajte sve pa pecite na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta. Kada se biskvit ispeče podelite ga na dva dela.

Pravljenje fila za kolač od 4 jaja i 4 pomorandže
Pravljenje fila za kolač od 4 jaja i 4 pomorandžefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

4 oprane i zaleđene pomorandže izrendajte.

Dodajte im šećer, džem od kajsije i vodu i sve promešajte pa stavite na ringlu da se rastopi šećer i da se sve sjedini.

Filovanje kolača od 4 jaja i 4 pomorandže
Filovanje kolača od 4 jaja i 4 pomorandžefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Jedan deo biskvita izmrvite u većoj činiji, pa mu dodajte i izmrvljeno manje pakovanje piškota i sve to prelijte filom od pomorandži.

Kolač od 4 jaja i 4 pomorandže
Kolač od 4 jaja i 4 pomorandžefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Dobijeni fil prelijte preko kolača, a kada se stegne preko njega prelijte i rastopljenu čokoladu.

Bonus video:

07:39

POSLASTICA KOJE SU NAPRAVILE ESTRADNE UMETNICE IMA POSEBNU ČAR! Humana emisija puna zabave u Majke i snajke

(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.