KARDIOLOG OTKRIO ŠTA VEČERA VIŠE PUTA NEDELJNO DA BI IMAO ZDRAVO SRCE: Ova stvar sprečava SRČANI I MOŽDANI UDAR
Srce, Foto: Profimedia

pažnja

KARDIOLOG OTKRIO ŠTA VEČERA VIŠE PUTA NEDELJNO DA BI IMAO ZDRAVO SRCE: Ova stvar sprečava SRČANI I MOŽDANI UDAR

Loši izbori u ishrani su vodeći faktor rizika za smrt koji se može promeniti.

Objavljeno:

Kada je vreme za večeru, prirodno je da se prepustimo onoj hrani za kojom žudimo. Ali kardiolog Danijel Herman kaže da je i dalje važno voditi računa o tome šta je dobro za naše srce.

„Ono što svakodnevno stavljamo u usta ima ogroman uticaj na naše zdravlje. Loši izbori u ishrani su vodeći faktor rizika za smrt koji se može promeniti. Zaista je važno izabrati ono što je zdravo da biste ostali zdravi, osećali se bolje i živeli duže“, kaže dr Herman.

dr. Herman je svestan da u današnjem užurbanom svetu nije lako napraviti pametan izbor hrane i da je izazovno planirati i pripremati obroke.

Losos
foto: Printscreen/Youtube/CooKing1

„Zdrav obrok ne mora da bude komplikovan. Moj omiljeni izbor je salata od lososa. To je svež, jednostavan i ukusan obrok bogat hranljivim materijama. Sveže, lisnato, zeleno povrće prepuno je vitamina, hranljivih materija i antioksidanata. Losos je takođe pun vitamina i sadrži omega-3 masne kiseline, za koje se zna da smanjuju upalu arterija, što doprinosi aterosklerozi“, objasnio je on za Parade.

Američko udruženje za srce (AHA) preporučuje dve porcije ribe nedeljno kako bi se smanjio rizik od srčanih oboljenja i moždanog udara, a masne ribe poput lososa su posebno zdrave. Međutim, da vaša salata ne postane zdrava za srce, važno je izbeći uobičajenu zamku.

„Budite oprezni sa prelivima za salatu. Mogu biti veoma kalorične i spadaju u prerađenu hranu. Unos takve hrane povezan je sa kardiovaskularnim oboljenjima. Držite se sirćeta, ekstra devičanskog maslinovog ulja i prstohvata soli da začinite svoju salatu“, rekao je dr Herman.

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

(Espreso/noviba/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.