SRBI PIJU JOGURT SVAKODNEVNO, A OVO NISU IMALI POJMA: Evo šta radi ORGANIZMU, ostaćete U ŠOKU
Jogurt, Foto: Julija Petrovskaja / Panthermedia / Profimedia

neverovatno

SRBI PIJU JOGURT SVAKODNEVNO, A OVO NISU IMALI POJMA: Evo šta radi ORGANIZMU, ostaćete U ŠOKU

U sledećoj studiji, naučnici su otkrili da su isti molekuli delovali i kao protivupalna sila protiv nekih modela virusnih bolesti

Objavljeno:

Istraživanje je otkrilo da probiotici u proizvodima od jogurta mogu da smanje upalu i da ojačaju imuno sistem.

Mnogi ljudi konzumiraju jogurt jer su svesni njegovih prednosti – visokog sadržaja kalcijuma, probiotika i proteina. Jogurt takođe pijemo kada želimo nešto zdravo, što će nas zasititi.

Ali, postoji i zabrinutosti u vezi sa mlečnim jogurtom. Naime, smatra se da izaziva upalu u telu, što može dovesti do nekih infekcija, bolesti i poremećaja.Ipak, poslednje istraživanje tvrdi suprotno -otkriveno je da probiotici u proizvodima od jogurta zapravo mogu da smanje upalu i da ojačaju imunološki sistem.

Evo šta će se desoto ako ližete poklopac od jogurta.

Jogurt
foto: YOUTUBE/DELICIOUS HOME COOKING

Naime, dva istraživača koji su sproveli univerzitetsku studiju otkrili su da molekuli probiotika u kefiru (tečnom napitku koji je veoma sličan jogurtu) značajno smanjuju nivo zaraženosti određenim agensom.

U sledećoj studiji, naučnici su otkrili da su isti molekuli delovali i kao protivupalna sila protiv nekih modela virusnih bolesti.

“Naše istraživanje po prvi put baca svetlo na mehanizam pomoću kojeg probiotici fermentisani mlekom mogu da zaštite od patogenih infekcija i pomognu imunološkom sistemu”, rekao je profesor Raz Jelinek, potpredsednik za istraživanje i razvoj na Univerzitetu “Ben Gurion” u Negevu.

Ovo će verovatno dovesti do novih istraživanja za bolje razumevanje, ali u međuvremenu, nalazi ove studije mogli bi da budu još jedan razlog više za konzumiranje jogurta.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.