ČORBASTE LAZANJE ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Ručak koji je gotov za 20 minuta, a CELA PORODICA BIĆE SITA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_

recept

ČORBASTE LAZANJE ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Ručak koji je gotov za 20 minuta, a CELA PORODICA BIĆE SITA

Ova supa je savršen zimski obrok jer će vas ugrejati u hladnim danima koji su pred nama, a uključuje sve što volite – sok od paradajza, mleveno meso i sir.

Objavljeno:

Zapravo, to su lazanje u tečnom obliku, za koje vam nije potrebno više od pola sata.

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka
  • 450 g mlevenog mesa (svinjsko, juneće – može i pomešano)
  • 1 veća kašika koncentrata paradajza
  • 1 veća konzerva paradajz pelata
  • 4 šolje pilećeg bujona
  • 8 koraza lazanje
  • 1 kašičica svežeg origana
  • 1 šaka seckanog svežeg bosiljaka
  • 1 šaka seckanog svežeg peršuna
  • kisela pavlaka
  • rendani sir

Priprema:

U šerpu sipati ulje i puter. Dodajte mleveno meso i usitnite ga drvenom kašikom. Posolite, pobiberite i ubacite sitno seckane crni i beli luk. Kad zacakle, dodajte koncentrat pardajza, bujon i pelat. Kad počne da vrije, ubacite i pavlaku za kuvanje i lepo promešajte. Kore za lazanje izlomite rukom i ubacite da se kuvaju. Začinitiepo ukusu biberom i solju. Kad omekša testenina, ubacite kiselu pavlaku i rendani sir i poslužite toplo posuto seckanim začinima.

Bonus video:

01:16

PREMIJERKA BRNABIĆ NAJAVILA OTVARANJE CENTRA ZA POSETIOCE: Radovi u Caričinom gradu se privode kraju

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.