NAPRAVITE UKUSNO JELO OD BUKOVAČA OD KOJEG ĆETE POLIZATI PRSTE: Sa dodatkom OVOG PRILOGA će vas jako zasititi
Pečirke, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

recept

NAPRAVITE UKUSNO JELO OD BUKOVAČA OD KOJEG ĆETE POLIZATI PRSTE: Sa dodatkom OVOG PRILOGA će vas jako zasititi

Evo kako da napravite bukovače sa kašom od pasulja i zrnima bibera

Objavljeno:

Bukovače sa kašom od pasulja i zrnima bibera pružaju svu dubinu ukusa i kompleksnu slast crvenog mesa, uz biber. Možda ćete želeti da probate i recept za dinstane bukovače. Uz kremastu kašu od pasulja, bukovače su prava zamena za meso! Evo kako da napravite bukovače sa kašom od pasulja i zrnima bibera.

Sastojci:

10 g sušenih bukovača

600 g belog pasulja

1 češan belog luka, zgnječen

150 g bukovača

2 kašike ulja

½ kašičice zelenog bibera u zrnu, oceđen i zdrobljen

100 ml suvog belog vina

4 kašike kisele pavlake

sezonsko zelje za posluživanje

Pečurke
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Recept za bukovače sa kašom od pasulja i zrnima bibera

Natopite bukovače

Za bukovače sa kašom od pasuljai zrnima bibera stavite bukovače u manju činiju i prelijte sa 150 ml tek provrele vode, a zatim ostavite da se natapaju. Potrebno im je samo oko 15 minuta.

Izmiksirajte pasulj

Ocedite polovinu tečnosti izpasulja pa preostalu tečnost i sam pasulj stavite u šerpu sa belim lukom. Stavite na srednju vatru da se zagreje, redovno mešajući. Kada se zagreje, koristite štapni blender da umutite dok smesa ne postane glatka. Dobro začinite, a zatim pokrijte da ostane toplo.

Pržite bukovače

Stavite tiganj na jaku vatru. Kada se zagreje, dodajte ulje, mešajući da se ravnomerno premaže. Dodajte bukovače, a zatim stavite drugu posudu na vrh i pritisnite - pečurke bi trebalo žestoko da cvrče. Nastavite da pritiskate oko 10 sekundi, a zatim uklonite gornji pleh i ostavite da se krčkaju nekoliko minuta, bez mešanja, dok tečnost oslobođena iz pečuraka ne ispari.

Začinite pečurke

Bukovače začinite solju i polovinom mlevenog bibera u zrnu. Okrenite pečurke, zatim poklopite i ponovo pritisnite. Ostavite posudu na pečurkama nekoliko minuta dok se kuvaju, a zatim uklonite i ponovo začinite, koristeći preostala zrna bibera. Prebacite pečurke u tanjir i poklopite da budu tople.

Napravite preliv od suvih natapanih bukovača

Vratite tiganj na srednje jaku vatru i dodajte vino. Kada se vino smanji za dve trećine, dodajte suve bukovače i njihovu tečnost za namakanje u tiganj. Kada se proprže dodajte kiselu pavlaku i začinite solju. Podelite kašu od pasulja između tanjira, a zatim stavite bukovače i zelje. Prelijte sosom od bukovača. Uživajte u bukovačama sa kašom od pasulja i zrnima bibera.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espres/Stvar ukusa/Prenosi A.M)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.