STRUČNJACI TVRDE DA OVE OSOBE NAJVIŠE PATE POSLE RASKIDA: Oporavak im traje čak i do par godina - svakodnevno PATE
Ilustracija, Foto: Profimedia

SAZNAJTE

STRUČNJACI TVRDE DA OVE OSOBE NAJVIŠE PATE POSLE RASKIDA: Oporavak im traje čak i do par godina - svakodnevno PATE

Kineski naučnici sa Medicinskog univerziteta Čongking proučavali su muškarce i žene posle razvoda

Objavljeno:

Želeli su da otkriju ko teže doživljava rastanak od partnera, a ispostavilo se da žene koje su starije od 50 godina, duže pate. Istraživanje je pokazalo da oni koji su stariji od 50, a mlađi od 70, traže psihološku pomoć ili često uzimaju antidepresive.

U proseku, žene koje su imale razvod, počele su da uzimaju antidepresive četiri godine pre neizbežnog rastanka, a muškarci dve godine. Naučnici smatraju da je to zbog povećanog opterećenja koje žene u braku osećaju. Češće su one te koje su odgovorne za kućne poslove, pa im se svakodnevno nameće pregršt obaveza.

Raskid
foto: Profimedia

Naučnici su istakli da su muškarci smanjili upotrebu antidepresiva, ali je upotreba kod žena tek neznatno opala, a zatim ponovo počela da raste. Studija je takođe pokazala da je veća verovatnoća da će muškarci stariji od 50 godina nakon razvoda pronaći novu ljubav, nego žene. Svaka trauma je splet iskustava u kojima ima mnogo osećanja, veoma su različita i veoma ih je teško razdvojiti i doživeti na odgovarajući način.

Psiholozi kaži da je reč o iskustvu koje ne dozvoljava da se razviju nove želje i potrebe. Mnogi imaju osećaj da im ne dozvoljava da žive dalje. To je kao ogroman komad hleba koji se ne može žvakati i progutati, već stoji u grlu i ne dozvoljava novom komadu da se pomeri, kažu stručnjaci.

BONUS VIDEO

03:32

ĐOLE ĐOGANI OTVORIO DUŠU I RASPLAKAO SE: RAZVOD SA SLAĐOM ME JE DOTUKAO! Bio skroz van sebe, a posle svega mu je rekla OVO

(Espreso/mondo/T.V./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.