EVO KOJA JE PROSEČNA VELIČINA POLNOG ORGANA PO DRŽAVAMA: Nema više laganja, ovo su tačni CENTIMETRI kod SRBA (FOTO)
Ilustracija, Foto: Romans Klevcovs / Alamy / Alamy / Profimedia

nema više foliranja, ovo su prave veličine

EVO KOJA JE PROSEČNA VELIČINA POLNOG ORGANA PO DRŽAVAMA: Nema više laganja, ovo su tačni CENTIMETRI kod SRBA (FOTO)

Od sad više nema nagađanja jer postoji zvanična lista sa centimetrima

Objavljeno:

Istraživanja najčešće pokazuju da prosečna veličina iznosi oko 9.1 centimetar u opuštenom stanju i 13.1 cm u erekciji, kao i da je prosečni obim 9.4 cm. Šta pokazuju podaci londoske klinike?

Prosečna dužina u erektilnom stanju je 16. 1 cm, ali treba napomenuti da je klinika od hiljade muškaraca tražila da sami napišu podatke. Na stranici Target Map objavljena je karka gde su crvenom bojom označene zemlje sa najvećim prosekom, slede narandžasta, žuta, svetlozelena i zelena boja.

Na prvom mestu su zemlje Zapadne Afrike - prosečna veličina veća od 16 cm. Na drugom mestu je Australija sa brojkom od 14. 7 cm, kao i Norveška, Italija, Meksiko i Švedska. Na poslednjoj poziciji jesu države u Aziji. Indija, Tajland i Južna Koreja nalaze se na kraju liste (između 9.3 i 10.5 cm dužine).

Francuska, Nemačka i Velika Britanija nalaze se u sredini, u Rusiji prosečna veličina iznosi između 10.5 i 12.9 cm, kao i u Japanu, Indoneziji i Brazilu, piše Daily mail.

Penis
foto: Profimedia

Koja mesta zauzima naša zemlja?

Onlajn farmaceutska platforma From Mars objavila je 2023. listu prosečne dužibe muškog polnog organa u 80 zemalja. Na tom spisku našla se i Srbija, a stručnjaci kažu da brojke i te kako utiču na samopouzdanje muškaraca.

From Mars koristio je podatke sa Gugla za rangiranje. Prvi na listi je Ekvador sa 17. 61 cm prosečne dužine, što je 10 odsto više od ukupnog proseka, piše Daily star.

Dražave sa afričkog kontinenta preovlađuju u prvih 10 pozicija, Holandija i Francuska zauzele su najbolja mesta od evropskih zemalja, zahvaljujući sledećim rezultatima: 15.87 cm i 15.74 cm.

"Bilo da su muškarci zabrinuti zbog veličine ili oblika, ili bilo čega drugog u vezi sa svojom intimom, većina u nekom momentu razmišlja da li je dovoljno obdarena. Brojke imaju veliki uticaj na samopouzadanje", rekao je farmaceut Navin Kosla.

Svetska lista veličine penisa
foto: Printscreen/nowpatient

Najgore rangirana zemlja je Kambodža (10.04 cm), a gde se nalazi Srbija? Mi smo na ovoj listi zauzeli 33. mesto (14.87cm), na 34. mestu je Hrvatska (14.77cm), Mađarska je na 28. poziciji (14.99 cm), Severna Makedonija zauzima 51. poziciju (13. 98 cm), a Rumunija 72. sa brojkom od 12. 73 cm.

Milimetri su određivali plasman, a na pitanje da li je veličina važna, stručnjaci su dali zagonetni odgovor: "Možda jeste, možda nije". Pomenute brojke odnose se na veličinu u erektilnom stanju.

Internet stranica All size matter objavila je 2022. interaktivnu mapu koja pokazuje prosečnu veličinu penisa skoro svake države. Srbija se našla na 35. mestu, sa prosečnom veličinom 14,8 cm i obimom od 12.7 cm.

Na prvom mestu bio je Ekvador, prosečna dužina 17 cm, obim 13. 4, što znači za 23,3 odsto više od svetskog proseka.

Doktorka Džon Kodl iz Filadelfije koja često na Tiktoku daje razne medicinske savete, pričala je nedavno na temu prosečne veličine muškog polnog organa, a sve kako bi se i muškarci, ali i indirektno žene oslobodili pritiska da treba da izgledaju na određeni način. Brojke koje je iznela su sve iznendile.

"Kao porodični lekar pričam o raznim temama", rekla je doktorka na početku pa napomenula da većina ljudi misli da je prosečna veličina muškog polnog organa znatno veća nego što zapravo jeste.

Dodala je: "Pod broj dva, postoji veliki društveni pritisak da se izgleda na određeni način, ovo se odnosi i na muškarce i na žene. Želim da kažem neke činjenice koje će vam, nadamo se, pomoći da saznate istinu. Važna poruka je da dobro izgledate takvi kakvi jeste, to je najvažnija poruka koju pokušavam da prenesem ovim videom". Prema rečima ove doktorke, prosečna dužina penisa jeste oko 10 cm, ta brojka u stanju vrhunca iznosi oko 13 cm.

Napomenula je da seksualno zadovoljstvo ne zavisi od brojeva kao i da bilo koji muškarac ne treba poistovećivati sa određenim brojkama. Ipak, cifre su i te kako bitne muškarcima koji su se oglasili nakon ovog snimka pa poručuju da su daleko iznad proseka i da su ceo život čekali da čuju ovo.

BONUS VIDEO

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

(Espreso/zenablic/Jelena Milenković/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.