SVI SRBI RADE OVO ODMAH POSLE JELA, A TO JE VELIKA GREŠKA: Uopšte NIJE DOBRO za vaš organizam, obratite paćnju
Ručak, Foto: Printscreen YouTube/Ricette Perfette

morate da znate

SVI SRBI RADE OVO ODMAH POSLE JELA, A TO JE VELIKA GREŠKA: Uopšte NIJE DOBRO za vaš organizam, obratite paćnju

Da li i vi nakon jela posežete za voćem?

Objavljeno:

Mnogo je saveta o tome šta ne treba raditi posle jela. Dok su neki predlozi istiniti, ima i dosta zabluda. Evo šta je istina:

1. Ne jedite voće

Iako je ono veoma zdravo, ako uzmete voćku odmah nakon jela, produžiće se vreme potrebno hrani da dođe do creva i naduće vam se stomak. Najbolje je voće uzeti bar sat vremena pre ili posle jela.

Hrana, Ćevapi, Ručak
foto: Printscreen/Youtube/ omgfoodie

2. Ne pijte čaj

Kiselina u čaju stvara probleme zbog proteina u hrani i može vam posle jela izazvati probleme sa želucem. Ako ste žedni, mnogo je bolje da pijte vodu.

3. Ne kupajte se

Da bi se hrana svarila, želucu je potrebna krv. Pri kupanju se dešava upravo suprotno, krv se preusmerava ka šakama i stopalima, a samim tim se usporava varenje. Tuširanje i kupanje može, ali pola sata pre ili posle jela.

4. Ne idite odmah u šetnju

Fizička aktivnost je svakako važna, ali ako šetate odmah posle jela, sprečićete enzime za varenje da maksimalno iskoriste vitamine i minerale iz hrane koju ste pojeli. Sačekajte dvadesetak minuta, pa tek onda prošetajte, šetnja je tada poželjna jer će se metabolizam još više ubrzati.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Novosti Magazin/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.