OVAJ MASLAC JEDE NOVAK ĐOKOVIĆ: Ulje i MAST zamenite njime, i NE BRINITE za HOLESTEROL
Ilustracija, Foto: Victor Joly/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

savet

OVAJ MASLAC JEDE NOVAK ĐOKOVIĆ: Ulje i MAST zamenite njime, i NE BRINITE za HOLESTEROL

Gi (Ghee) maslac, poznat po specifičnom procesu prečišćavanja običnog putera, čini sastavni deo jelovnika Novaka Đokovića

Objavljeno:

Ovaj maslac se proizvodi tako što se puter tretira kako bi se uklonili voda, zasićene masne kiseline i laktoza. Postupak čini da gi maslac postane „posan“ jer se oslobađa čvrstih komponenti mleka. Ovaj ukusni namaz je izuzetno hranljiv i može se koristiti kao zamena za ulje ili dodatak u raznim jelima.

Gi maslac je posebno cenjen u indijskoj medicini zbog svojih lekovitih svojstava. Veruje se da jača imunitet, poboljšava varenje i usporava proces starenja. Njegova lako svarljiva priroda omogućava postepeno snabdevanje organizma energijom, što je ključno za sportiste poput Novaka Đokovića.

Maslac
foto: Printscreen /Youtube/UKUSNOIZDRAVO

Priprema gi maslaca uključuje zagrevanje običnog putera na tihoj vatri dok ne počne da peni. Potrebno je pažljivo uklanjati formiranu penu sve dok se više ne pojavljuje, a zatim procediti proziran puter kroz gazu. Na taj način dobijate spreman za upotrebu.

On ima široku primenu ne samo u kulinarstvu, već se koristi i kao melem za kožna oboljenja, za masaže i obloge. Njegove blagotvorne osobine čine ga svestranim proizvodom koji nalazi svoje mesto u različitim sferama života.

Bonus video:

15:24

POPODNEVNI DNEVNIK 03.02.2024

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.