SLATKI UŠTIPCI OD BANANE I KOKOSA KOJI SE TOPE U USTIMA: Napravite ih za VEČERU i uživajte
Uštopci, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

recept

SLATKI UŠTIPCI OD BANANE I KOKOSA KOJI SE TOPE U USTIMA: Napravite ih za VEČERU i uživajte

Evo kako se prave uštipci od banane i kokosa

Objavljeno:

Uštipci od banane i kokosa mogu da se pospu šećerom u prahu ili da se uvaljaju u kristal šećer. Sočne banane i aroma kokosa podsećaju na leto, dok su sami uštipci topli i masni, baš za hladnije dane. Možda ćete želeti da probate i starinske uštipke sa jogurtom. Evo kako se prave uštipci od banane i kokosa!

Sastojci:

250 g brašna

2 kašičice praška za pecivo

1 kašičica soli

Uštipci
foto: Printscreen/Youtube/kuhinjicam1767

½ kašičice mlevenog cimeta

30 g zaslađenog iseckanog kokosa

3 prezrele banane, zgnječene

2 jajeta

2 kašike smeđeg šećera

100 ml kokosovog mleka

Ulje, za prženje

Recept za uštipke od banane i kokosa

Zagrejte ulje

Za uštipke od banane i kokosa sipajte ulje u šerpu da se zagreje. Zagrevajte na srednje jakoj temperaturi. Dok se ulje zagreva, umutite brašno, prašak za pecivo, so, mleveni cimet i iseckani kokos u srednjoj posudi dok se ne sjedine.

Umutite banane i jaja

U posebnoj velikoj posudi umutite zgnječene banane, jaja, smeđi šećer i kokosovo mleko dok smesa ne postane glatka. Dodajte mešavinu brašna u posudu sa mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine.

Pržite uštipke

Kada se ulje dovoljno zagreje, koristite veliku mericu za kolače da stavite 4-5 merica testa u vrelo ulje. Pržite, okrećući po potrebi, dok uštipci ne porumene, oko 3-4 minuta.

Servirajte uštipke

Izvadite uštipke šupljikavom kašikom na tanjir obložen papirnim ubrusom. Nastavite u serijama od 4-5 uštipaka, dok se sve testo ne isprži. Ostavite uštipke da se ohlade oko 5 minuta, a zatim po želji pospite šećerom u prahu ili šećerom od cimeta. Servirajte tople. Uživajte u uštipcima od banane!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.