ISPRAVKA: "Zračenje podzemnih voda" je obmana, stavljanje aluminijumske folije ispod kreveta nema nikakvog smisla
Ilustracija, Foto: Printscreen/TikTok/im_paige_

ispravka

ISPRAVKA: "Zračenje podzemnih voda" je obmana, stavljanje aluminijumske folije ispod kreveta nema nikakvog smisla

Ispravka

Objavljeno: 16:18h

Portal Espreso je dana 01.02.2024. godine objavio članak pod naslovom "SVE VIŠE LJUDI STAVLJA FOLIJU ISPOD KREVETA: Kada saznate RAZLOG odmah ćete uraditi ISTO" koji je u sebi sadržao netačne informacije.

Na osnovu analize fekt-ček portala "Raskrinkavanje.ba" sporni delovi teksta su izmenjeni ili uklonjeni, a promenjen je i njegov naslov.

Kompletnu analizu pogledajte ovde.

Naime, naš portal je preneo savete o tome kako se "zaštititi od zračenja podzemnih voda" (koje navodno "utiče na san") stavljanjem aluminijumske folije ispod kreveta. "Zračenje podzemnih voda" je rasprostranjen pseudonaučni mit i popularan je u krugovima "alternativne medicine", piše "Raskrinkavanje.ba" u svojoj analizi.

Tako nešto ne postoji i nema nikakav uticaj na čoveka.

To je deo sistema verovanja da podzemne anomalije kao što su podzemne vode, kanali ili cevi uzrokuju tzv. geopatski stres, odnosno da ometaju Zemljine “prirodne vibracije” i tako negativno utiču na ljudsko zdravlje i raspoloženje. Ipak, ovaj navodni fenomen nema nikakvo utemeljenje u nauci, piše "Raskrinkavanje.ba" u svojoj analizi.

Čak i da je to istina, stavljanje aluminijumske folije ispod kreveta ne bi imalo nikakvog smisla jer bi zaštitu od niskofrekventnog "zračenja" tog tipa dao sam objekat stanovanja.

Takve i slične tvrdnje spadaju u domen pseudonauke.

Portal Espreso se ovim putem izvinjava svojim čitaocima.

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.