NAJMEKŠE RUSKE PIROŠKE PUNJENE BOGATIM FILOM ĆE VAS RASPAMETITI: Zaboravićete na SRPSKE već posle prvog zalogaja
Ruske piroške, Foto: Printscreen/youtube/Milica Mihailović

recept iz stare knjige

NAJMEKŠE RUSKE PIROŠKE PUNJENE BOGATIM FILOM ĆE VAS RASPAMETITI: Zaboravićete na SRPSKE već posle prvog zalogaja

Ako ste ljubitelj testa, ovakve piroške će vam se sigurno svideti

Objavljeno:

Kada više ne znate šta da napravite i spremite porodici i deci za doručak ili večeru, ovo je recept za vas.

Ruske piroške

Sastojci:

400 gr pšeničnog brašna

250 ml kefira

100 ml biljnog ulja

20 gr šećera

so

jedna kašičica sode

Fil:

3 tvrdo kuvana jaja

50 g mladog luka

20 g sveže mirođije

krupna morska so

Priprema:

Za testo izmešajte u posudi ulje, mleko, kvasac, šećer i so, pa postepeno dodajte brašno dok ne dobijete meko testo. Pokrijte posudu folijom i ostavite na toplom mestu 45 do 60 minuta dok ne udvostruči.

Umesiti testo
Umesiti testofoto: Printscreen/youtube/Milica Mihailović

Prebacite testo na pobrašnjenu podlogu i premesite ga uz dodavanje brašna prema potrebi (potrudite se da ne dodate previše brašna, ali da dobijete testo koje se može mesiti). Testo podelite na desetak komadića i ostavite da odstoji dok napravite fil.

Razvući i podeliti testo
Razvući i podeliti testofoto: Printscreen/youtube/Milica Mihailović

Kuvana jaja izgnječite viljuškom i dobro izmešajte sa sitno seckanim lukom i mirođijom, pa posolite prema ukusu.

Ruske piroške, Piroške
foto: Printscreen/youtube/Milica Mihailović

Svaki komad testa blago, rukama raširite, stavite deo fila na testo, oblikujte pirošku, pa nastavite sa preostalim komadićima testa.

Prave ruske piroške
Prave ruske piroškefoto: Printscreen/youtube/Milica Mihailović

Zagrejte ulje u tiganju i pržite piroške oko tri minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno - žutu boju. Pržene piroške iscedite na salveti i služite odmah.Ako volite prženo testo, ovo će vam se sigurno svideti.

bonus video

02:43

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

(Espreso/Republika/M.Ognjenović/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.