NAPRAVITE NAJUKUSNIJI KOLAČ ZA SLAVU KOJI ĆE SVI GOSTI POTAMANITI: Sprema se u PAR KORAKA, a ukus je NEODOLJIV
Baunti kolač, Foto: Printscreen/youtube/moj.kolačić

recept

NAPRAVITE NAJUKUSNIJI KOLAČ ZA SLAVU KOJI ĆE SVI GOSTI POTAMANITI: Sprema se u PAR KORAKA, a ukus je NEODOLJIV

. Uživajte u Baunti kolaču za slavu!

Objavljeno:

Baunti kolač je pun kokosa i savršene bele i crne čokolade, kojom se kokos natopi. Zaista podseća na poznatu čokoladicu, a deci će se najviše dopasti, mada ni odrasli neće ostati ravnodušni!

Baunti kolač možete da isečete na male kocke pa će biti savršen na staklenoj tacni kao deo sitnih kolača za slavu! Evo kako da napravite Baunti kolač!

Krem torta sa kokosom, Torta
foto: Printscreen/youtube/moj.kolačić

Sastojci:

80 g dehidriranog kokosa

225 g neslanog putera

220 g šećera

70 g žutog šećera

2 velika jajeta, plus 2 belanca, umućena

3 kašike ulja

½ kašičice ekdstrakta kokosa

1 kašičica ekstrakta vanile

270 g običnog brašna

20 g kukuruznog brašna

2 kašičice praška za pecivo

¼ kašičice soli

180 ml poluobranog mleka

Prepečene kokosove ljuspice za posluživanje

Za preliv od bele čokolade

100 g bele čokolade, iseckane

100 ml slatke pavlake

Za preliv od tamne čokolade

100 g crne čokolade, iseckane

1 kašika kokosovog ulja

200 ml slatke pavlake

¼ kašičice ekstrakta kokosa

Krem torta sa kokosom, Torta
foto: Printscreen/youtube/moj.kolačić

Recept za baunti kolač

Zagrejte rernu

Za baunti kolač prvo zagrejte rernu na 170°C. Osušeni kokos stavite u veliki tiganj sa neprijanjajućim slojem i nežno pržite na laganoj vatri dok na mestima ne porumeni i ne postane orašaste boje. Ostavite sa strane da se ohladi.

Umutite puter i šećer

U srednjoj posudi za mešanje umutite puter i oba šećera pomoću električnog ručnog miksera dok ne postanu bledi i kremasti. Dodajte sva jaja malo po malo, pa dodajte ulje, aromu kokosa i vanilu. Nežno umutite da se sve sjedini.

Prosejte brašno

U posebnu posudu prosejte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, a zatim velikom metalnom kašikom umešajte u testo zajedno sa 80 g ohlađenog kokosa i mlekom.

Pecite patišpanj

Kašikom sipajte testo za baunti kolač u pripremljen kalup za torte i poravnajte vrh, pa pecite 1 sat i 20-25 minuta ili dok ne naraste, ne porumeni i čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne ispadne čista. Ostavite da se hladi 10 minuta u plehu, a zatim ga podignite na rešetku da se potpuno ohladi.

Krem torta sa kokosom, Torta
foto: Printscreen/youtube/moj.kolačić

Napravite preliv od bele čokolade

U međuvremenu, za preliv od bele čokolade, stavite belu čokoladu u posudu bezbednu za mikrotalasnu pećnicu i pecite u mikrotalasnoj na niskoj temperaturi 30 sekundi dok se čokolada ne otopi. Ostavite da odstoji 15 minuta dok se čokolada ne zagreje, a zatim umutite slatku pavlaku. Imaće gustu, ali ne postavljenu konzistenciju. Pokrijte i ostavite u frižideru dok se patišpanj ne ohladi. Kada se ohladi, preliv od bele čokolade premažite po celoj spoljnoj strani baunti kolača – ne brinite ako nije savršen, jer je ovo jedini osnovni sloj. Ohladite nepokriveno u frižideru 1 sat dok se preliv ne stegne.

Napravite preliv od crne čokolade

Za baunti kolač napravite i premaz od tamne čokolade. Stavite crnu čokoladu i kokosovo ulje u drugu posudu bezbednu za mikrotalasnu pećnicu, a zatim topite kao i ranije na niskoj temperaturi 30 sekundi dok se ne istopi. Ostavite čokoladu da odstoji 10 minuta, a zatim vrlo polako u stalnom mlazu umutite slatku pavlaku i aromu kokosa i mutite dok se ne sjedini.

Premažite tortu

Ohlađeni baunti kolač što je moguće ravnomernije premažite čokoladnim premazom. Podignite tortu na tanjir za serviranje, a zatim ohladite u frižideru, otkrivenu, još sat vremena pre nego što pospete sa kokosovim pahuljicama i isecite za serviranje. Uživajte u Baunti kolaču za slavu!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.