DERMATOLOG OTKRIO ŠTA NIKAKO NE SMETE STAVITI U VEŠ MAŠINU: To vam UNIŠTAVA I "JEDE" LICE, a NAJGORE JE...
Veš mašina, Foto: Profimedia

paŽnja

DERMATOLOG OTKRIO ŠTA NIKAKO NE SMETE STAVITI U VEŠ MAŠINU: To vam UNIŠTAVA I "JEDE" LICE, a NAJGORE JE...

U njima ima puno hemikalija i mirisa koji se zadržavaju na odeći. Kad obučete tu odeću, hemikalije mogu uzrokovati iritaciju kože", izjavio je on na TikToku.

Objavljeno:

Mirišljava maramica koja se ubacuje umašinu za sušenje veša je komadić tkanine na kojem je omekšivač i miris. Koriste se da bi smanjile statički elektricitet i učinile veš mirišljavim i mekšim na dodir. Ali, dermatolog Džon Zejd kaže da ih ne treba upotrebljavati: "U njima ima puno hemikalija i mirisa koji se zadržavaju na odeći. Kad obučete tu odeću, hemikalije mogu uzrokovati iritaciju kože", izjavio je on na TikToku.

Kao alternativu tim maramicama, predložio je vunene loptice: "Možete ih ubaciti u mašinu za sušenje i imaće sličan efekat."

Veš mašina
foto: Tanya Rozhnovskaya / Alamy / Alamy / Profimedia

Doktorka Megan Fili je za „The Independent“ izjavila da maramice koje se stavljaju u mašinu za sušenje veša mogu biti okidač za pojavu akni: "Sintetički sastojci u maramicama za sušenje mogu uzrokovati iritaciju kože i potencijalno povećati rizik od izbijanja akni kod nekih osoba", rekla je. Savetovala je svima koji imaju osetljivu kožu da koriste deterdžente bez mirisa i da odeću i posteljinu stavljaju na dodatni ciklus ispiranja.

13:45

SAVET DERMATOLOGA KOD OPEKOTINA KOŽE: Šta da radite kada izgorite na suncu?

(Espreso/najžena/Vesna Vukadinović/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.