SA OVIH 5 NAVIKA SABOTIRATE SOPSTVENU SREĆU: Ako njih PROMENITE život će vam biti mnogo SREĆNIJI
Ilustracija, Foto: Profimedia

morate znati!

SA OVIH 5 NAVIKA SABOTIRATE SOPSTVENU SREĆU: Ako njih PROMENITE život će vam biti mnogo SREĆNIJI

Ovaj savet morate primeniti ako želite srećniji život

Objavljeno:

Često tražimo trikove koji će nam podići raspoloženje i učiniti nas srećnijima i ispunjenijima, a ponekad nismo svesni da je ta sreća već tu, samo je ne vidimo.

Od stalnog razmišljanja o najgorim mogućim scenarijima do pokušaja da pronađemo mane i mane tamo gde ih nema, kako doživljavamo situaciju može uništiti našu sreću.

Ako želite da češće imate osmeh na licu, konačno dozvolite sebi to, a da biste u tome uspeli, pročitajte pet načina na koje zapravo sabotirate sopstvene mogućnosti da uživate u zasluženim trenucima sreće.

Zamišljate najgori mogući scenario

Iako ovo zaista može da bude dobra strategija i da smanji mogućnost razočarenja, očekujte najgore, nada se najboljem, nije uvek najbolja fraza ako želimo da budemo srećniji na dnevnoj bazi.

Koliko god mislimo da je ovaj način utešan i da nas pošteđuje osećaja tuge i frustracije nakon što se nešto može vratiti, ponekad je dobro dozvoliti sebi da se unapred raduješ nečemu.

Ako znate da ste nešto dobro uradili ili da ste isplanirali nešto što vam je veoma važno, radujte se tome bez kočnice koju vam u glavi predstavlja misao da će nešto krenuti naopako.

Težite savršenstvu

Ako ste perfekcionista u svakoj situaciji, nikada nećete moći da se potpunosti radujete svom uspehu ili nečemu lepom što vam se dogodilo.

Uvek ćete videti kako se nešto može poboljšati, učiniti još boljim i zanimljivijim, a ovo stalno nezadovoljstvo dok sve ne bude savršeno trošiće vašu dragocenu energiju i neće vam dozvoliti da svoj trenutak sreće proživite onako kako treba, piše Zadovoljna.hr.

Upoređujete se sa drugima

Svako se raduje nečim drugačijim, svakog zanima nešto drugačije i svako ima drugačiji tempo života. Nikada ne umanjujte dobre stvari koje vam se dešavaju upoređujući ih sa nečijim. Ničija sreća nije vrednija ili važnija, a stalno poređenje sa drugima može nam pokvariti trenutke i učiniti da se osećamo nedovoljno dobro.

Plakanje, Žena plače, Tužna žena, Tuga, Depresija, Raskid, Razvod, Slomljeno srce
foto: Profimedia

Ne znate šta se krije iza velikog uspeha i sreće koju neko doživljava, kroz šta je prošao pre toga i da li uopšte ume da ceni ono što ima. Jedino što je važno je da naučite da cenite ono što imate.

Previše analizirate

Umesto da se opustite i uživate u srećnim trenucima, često analizirate svaku reč, pokret, misao, razmišljate da li nešto nije u redu, da li ćete nešto pogrešno da kažete, da li je neko bio dvosmislen i zapravo hteo da vas povredi itd.

Verujte da zaista nema skrivenih namera, grešaka i da se niste ni na koji način osramotili i otpustite teret koji vam ne dozvoljava da iskreno osetite i živite trenutak.

Imate prevelike ciljeve

Naravno, pohvalno je imati velike snove i ciljeve i raditi na njihovom ostvarenju, ali zbog preteranog fokusiranja na ono što tek dolazi, ne možete da uživate u lepim trenucima koji vam se dešavaju u sadašnjosti.

Pokušajte da buduće ciljeve pretvorite u želje za koje se nadate da će se ostvariti, ali ako vas život odvede u drugom pravcu, i to je u redu. Nemojte se svakodnevno opterećivati njima i tako umanjiti sve trenutne uspehe i srećne trenutke.

Bonus video:

06:32

NE MOŽEŠ TI DA KAŽEŠ ARKANU NEĆU! Poznati pevač o sponi kriminala i estrade: Nisi mentol! Ko god je poštovao KODEKS imao je LEĐA

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.