NIKAD, AMA BAŠ NIKAD NE BACAJTE ULJE IZ KONZERVE RIBE: Kad čujete KOLIKO JE DOBRO ZA VAS čuvaćete ga ko OČI U GLAVI
Ilustracija, Foto: Profimedia

PAŽNJA

NIKAD, AMA BAŠ NIKAD NE BACAJTE ULJE IZ KONZERVE RIBE: Kad čujete KOLIKO JE DOBRO ZA VAS čuvaćete ga ko OČI U GLAVI

Zato sledeći put kada budete koristili riblje konzerve – sardine, tunjevine, plodove mora, skuše... – koristite ulje u kome je riba odležala

Objavljeno:

Kada koristite riblje konzerve za jelo ili užinu, najčešće koristite samo ribu – redovno bacate ulje i konzervu, jedva čekate da se rešite tog „užasnog” ulja. Ali imamo sjajne, ukusne razloge zašto bi trebalo da prestanete da to radite.

Ulje u kome se čuvala riblja konzerva, bez obzira da li je u pitanju maslinovo, suncokretovo ili biljno, puno je ukusa. Često se u konzervu, pored ribe i ulja, dodaju komadići limuna, čili paprike, sušenog paradajza i slično, što takođe doprinosi ukusu. Ali sama riba pojačava ukus tog ulja, posebno ako je u pitanju inćun.

Poboljšava ukus vaših jela

Konzerva, Hrana
foto: Vlad Deep / Alamy / Alamy / Profimedia

Zato sledeći put kada budete koristili riblje konzerve – sardine, tunjevine, plodove mora, skuše... – koristite ulje u kome je riba odležala. Ovo ulje se može koristiti za sva jela kod kojih malo riblji ukus neće 'odvratiti' - od sotiranog povrća do preliva za salatu. Riblje ulje u konzervi samo će podići ova jela na novi, viši nivo, piše Miss7.

Takođe je odlična ideja da se riblji fileti ispekuju na ulju iz riblje konzerve, ili da napravite preliv za salatu kapreze. Ovim uljem možete namazati krišku hleba, tostirati, a uz dodatak paradajza, drugog povrća i/ili sira, dobićete genijalne bruskete.

Upotreba ribljih konzervi postala je trend poslednjih godina, a očekuje se da će se, s obzirom na visoku cenu i inflaciju, ove godine još više rasplamsati. Ali ne pratimo slepo trendove, već učimo i primenjujemo one koji nam se čine dobrim i korisnim, a ovaj definitivno jeste.

Čak i poznati kuvari kuvaju sa ribljim konzervama

Od ribljih konzervi mogu se pripremiti razna maštovita jela, a koriste ih mnogi poznati kuvari. I kako inače volimo da iskoristimo hranu do poslednje upotrebljive mrvice, zaista nam se sviđa ideja da koristimo ulje iz riblje konzerve.

Evo još nekoliko ideja, a slobodno nam javite jednu od vaših ideja kako da koristite ulje iz riblje konzerve. Ulje iz konzerve tunjevine možete koristiti za prženje ribe u tiganju, a možete ga dodati u razne sosove i namaze poput humusa.

Riblje ulje iz konzerve može da se koristi i za pripremu jela iz voka, a u kombinaciji sa paprikom ili sušenim paradajzom može biti odličan namaz ili sos za sendvič iz snova.

02:45

Žene prave sapun od jestivog, iskorišćenog ulja

(Espreso/Najžena/Ana Klikovac/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.