KORNJAČICA SAMO ŠTO SE IZLEGLA NAIŠLA NA VELIKU PREPREKU, A ONDA SE POJAVIO ON: Ovaj snimak će vam ulepšati dan!
Čovek lopaticom pomaže kornjačici da se vrati u more, Foto: printscreen/tiktok/hoest

predivno

KORNJAČICA SAMO ŠTO SE IZLEGLA NAIŠLA NA VELIKU PREPREKU, A ONDA SE POJAVIO ON: Ovaj snimak će vam ulepšati dan!

Ponekad nam tako malo treba da budemo veliki ljudi. Čovek je odlučio da pomogne maloj kornjačici da se dočepa mora. Uz pomoć plastične lopatice iskopao je tunel kroz koji je ona spokojno prošla.

Objavljeno: 15:43h

Beba kornjača koja se tek izlegla iz jajeta našla se na vrućem pesku. Za nju je to bila velika prepreka, jedva se kretala kroz gust pesak. Jedan čovek odlučio je da joj put olaksa prekopavanjem malog tunela.

Mi smatramo da je neophodno da se ljudi svakodnevno uključuju u svet prirode, u njen poredak i razvoj. Tako je ovaj čovek upeso da pogura zarobljenu kornjaču, a da pritom nije uložio mnogo truda. Ponekad je dovoljno samo malo dobre volje.

Ovde je reč o malim nemoćnim bićima kojima i taj bezazleni prelazak iz rupe u kojoj su se izlegli, do morske obale, gde ih čeka sigurnost, deluje kao večnost.

@hoest Helped a leather back sea turtle find the sea 🥹 (@Cam 🦋) #turtle #sea #beach #baby #cute #wholesome #hoest ♬ original sound - Hoest

Malo ko zna da zapravo mnoge kornjačice nikad ne stignu do sigurnosti vode. Zato se jedan ljubitelj životinja, koji se našao u pravo vreme na pravom mestu, osmelio da zaobiđe prirodu i uz pomoć obične plastične lopatice pomogne malom gmizavcu da lakše stigne do obale.

Snimak ovog prelepog dela postavljen je na TikToku pre nepunih 24 časa i već ima više od pola miliona pregleda.

Domišljati čovek namerno nije podigao životinju, jer joj treba snaga dok puzi do mora. Da je podigao ona nikada ne bi ojačala i nastradala bi u moru. Ponekad je neophodno da pomegnemo tek onoliko da ne ugrozimo onoga kome pomažemo svojim ishitrenim reakcijama.

Samo jedni od komentara su:

"Borio bih se sa željom da je podignem", komentarisao je jedan čovek.

"Ne mogu da izbacim ovaj video iz glave", prokomentarisao je drugi.

"I pored pomoći, ona se bori", dodao je treći.

BONUS VIDEO:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/ I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.