STARE SRPKINJE SU SAMO OVAKVU TORTU SPREMALE ZA NOVU GODINU: Fil i orasi se TOPE U USTIMA, ovo je NAJBOLJI RECEPT
Torta beli Egipat, Foto: Printscreen YouTube/Egyptian Cake

beli egipat

STARE SRPKINJE SU SAMO OVAKVU TORTU SPREMALE ZA NOVU GODINU: Fil i orasi se TOPE U USTIMA, ovo je NAJBOLJI RECEPT

Beli Egipat je jedna od najpoznatijih torti, ima klasične sastojke poput oraha koji su sastavni deo torti naših...

Objavljeno:

Torta beli Egipat je poslastica kojoj malo ko može da odoli. Najbolji recept za ovu tortu sadrži sve potrebne sastojke, a torta se pravi iz više delova. Za prave ljubitelje i poznavaoce poslastica biće interesantna i Napoleon torta sa kokosom.

Za tortu beli Egipat biće vam potrebno strpljenje, ali kad je narpavite i zagrizete, nećete zažaliti ni sekunde. Slojevi oraha u kombinaciji sa kremom biće prava praznična poslastica.

Filovanje torte
Filovanje tortefoto: Printscreen YouTube/Egyptian Cake

Sastojci:

Za slojeve testa:

10 belanaca

10 kašika (120 g) šećera

200 g mlevenih oraha

2 kašike brašna

Za krem:

500 ml mleka

10 žumanaca

8 kašika brašna

250 g mekog putera

2 kašike ekstrakta vanile

Beli krem:

500 ml pavlake za šlag

2 kašike šećera u prahu

Torta beli egipat
Torta beli egipatfoto: Printscreen YouTube/Egyptian Cake

Recept za tortu beli Egipat:

Krem: Tortabeli Egipat ima ukusni krem za koji u činiji treba da pomešate brašno i šećer. Dodajte malo mleka pa žumanca. Promešajte i dodajte preostalo mleko. Stavite na šporet na srednju vatru. Ne prekidajte mešanje dok ne dobijete veoma gustu kremu. Skinite sa šporeta. Ostavite da se ohladi. Umutite puter u sneg i dodajte krem za pecivo. Mutite mikserom dok ne dobijete glatku kremu za tortu. Pokrijte je folijom i stavite u frižider da se stegne.

Slojevi za testo: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umutiti belanca i šećer u sneg. Postepeno dodajte brašno i orahe i dobro promešajte lopaticom. U tepsiju stavite papir za pečenje. Na papiru za pečenje nacrtajte krug prečnika 22 cm i okrenite ga da bi tragovi olovke bili dalje od sloja torte. Podeliti smesu na 4 dela i ispecite 4 kore. Pecite u zagrejanoj rerni 18 do 20 minuta.

Beli krem: Umutiti krem za šlag sa šećerom u prahu da biste prekrili tortu.

Sastavite tortu: Redosled je sledeći - sloj za testo, krem za testo, beli krem i ponovite tim redom. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati ili preko noći. Ukrasite tortu po svom ukusu. Uživajte u torti beli Egipat! Pogledajte i video:

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.