VETERINAR OTKRIO KAKO DA UMIRITE SVOG LJUBIMCA PRED PREGLED: Samo ovako NEĆE doživeti ni trunku STRESA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Tiktok/ dr.bozelkaervet

savet veterinara

VETERINAR OTKRIO KAKO DA UMIRITE SVOG LJUBIMCA PRED PREGLED: Samo ovako NEĆE doživeti ni trunku STRESA

Veterinar dao savet svim vlasnicima kućnih ljubimaca

Objavljeno:

Zamislite scenu: štenci koji laju, ukopani u mestu, vlasnici koji ih na silu uvlače u veterinarsku ordinaciju, ili mačke koje odbijaju da izađu iz svojih boksova. Poseta veterinaru često može biti stresan događaj kako za kućne ljubimce, tako i za njihove vlasnike. Ali, uz nekoliko jednostavnih koraka, ovi izazovi mogu biti umanjeni.

Pronađite slobodno vreme

Ključno je izabrati dan za posetu veterinaru kada nemate puno obaveza. Vaš kućni ljubimac oseća vaš stres, pa je važno pristupiti situaciji smireno. Žurba i napetost mogu samo pojačati nervozu vašeg ljubimca.

Pas, Kuče, Kuca, Veterinar
foto: Profimedia

Zadržite svakodnevnu rutinu

Životinje se uznemiruju kada se suočavaju s novim situacijama. Stoga, nastavite sa uobičajenim dnevnim rutinama. Ako je vaša mačka naviknuta da se odmara u svojoj nosiljci, ili ako je vaš pas već naviknut na brnjicu, korišćenje ovih predmeta na dan posete veterinaru neće izazvati dodatni stres.

Sprijateljite ljubimca sa veterinarom

Neka vaš ljubimac ne povezuje veterinarsku ordinaciju isključivo s neprijatnim iskustvima. Povremene posete veterinaru samo radi pozdrava mogu pomoći da se vaš ljubimac oseća udobnije u njegovom prisustvu, čime se veterinar pretvara u prijatelja, a ne u izvor straha.

Dajte ljubimcu vreme za oporavak

Nakon posete, vaš ljubimac može biti iscrpljen ili uplašen. Ne forsirajte igru ili druge aktivnosti. Umesto toga, obezbedite mu mirno mesto za odmor, sa dostupnom vodom i hranom.

Sledeći ove savete, poseta veterinaru može postati znatno manje stresan događaj za vaše četvoronožne prijatelje, i za vas.

Bonus video:

00:05

Automobil Ane Nikolić nepopisno parkiran

(Espreso/24Sedam/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.