AKO STE KUPILI KISELE MANDARINE NE OČAJAVAJTE, POSTOJI REŠENJE: Samo uradite OVO i biće PRESLATKE
Mandarine, Foto: Natasha Breen / The Picture Pant / The Picture Pantry / Profimedia

trik

AKO STE KUPILI KISELE MANDARINE NE OČAJAVAJTE, POSTOJI REŠENJE: Samo uradite OVO i biće PRESLATKE

Srećom, ovom voću je vrlo brzo moguće popraviti ukus, tako da više ne morate da brinete da li ste kupili slatke ili kiselkaste mandarine

Objavljeno:

Sezona mandarina je uveliko u toku, a osim što je ovo voće preukusno, takođe je i izuzetno zdravo i prepuno vitamina C.

Pored toga što će vas opskrbiti vitaminima, mandarine će vam pomoći i u borbi protiv virusa, uključujući i grip od kojeg mnogi boluju ovih dana.

Međutim, ono što je problem jeste to što, prilikom kupovine mandarina, nikada ne možemo da znamo koje su slatke, a koje kisele, pa se tako nekada dogodi da ih kupimo i jedva čekamo da dođemo kući kako bismo ih jeli, a onda shvatimo da su prekisele.

Mandarine
foto: Profimedia

Srećom, ovom voću je vrlo brzo moguće popraviti ukus, tako da više ne morate da brinete da li ste kupili slatke ili kiselkaste mandarine.

Mandarine možete da izložite visokim temperaturama, odnosno, da ih držite na dasci ili simsu od prozora, na jakom suncu, neka 2-3 dana. Jedino što zimi baš i nije zagarantovano da ćete uhvatiti sunčane dane, a poznato je da su mandarine zimsko voće.

Sa druge strane, postoji brže i praktičnije rešenje, a sve što je potrebno da uradite jeste da u posudu sipate toplu vodu, približno 40°C. Naravno, i mandarine stavite u posudu, a zatim ih ostavite da u tako vreloj vodi odstoje nekih 10-15 minuta. Nakon toga ih odmah potopite u hladnu vodu i to je to. Mandarine više neće biti kisele, već slatke.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Krstarica/Prenela A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.