DOKTOR TVRDI DA OVAJ LEK MOŽE DA SNIZI PRITISAK ZA PAR MINUTA A NE KOŠTA NIŠTA: Zaboravite na HRANU, ovo je SPAS
Dr Erik Berg, Foto: Printscreenb/Youtube/Dr. Eric Berg DC

paŽnja

DOKTOR TVRDI DA OVAJ LEK MOŽE DA SNIZI PRITISAK ZA PAR MINUTA A NE KOŠTA NIŠTA: Zaboravite na HRANU, ovo je SPAS

Doktor Erik Berg je na svom YouTube kanalu podelio jednostavan kućni lek za snižavanje visokog krvnog pritiska

Objavljeno:

Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, preteča je ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući srčani udar i moždani udar

Doktor Erik Berg je na svom YouTube kanalu podelio jednostavan kućni lek za snižavanje visokog krvnog pritiska.

"To je veoma, veoma jeftin trik. U stvari, ne košta ništa", rekao je on. Njegov savet nije povezan sa ishranom ili vežbanjem. Sve što trebate je da dišete. dr. Berg preporučuje metod sporog disanja od samo šest udisaja u minuti. "Ova metoda značajno snižava krvni pritisak, posebno kod osoba sa srčanom insuficijencijom. Takođe je najbolja stvar za smirivanje nerava", objasnio je on.

Dr. Berg napominje da ljudi sa hipertenzijom, posebno ako imaju dijabetes ili su gojazni, dišu prilično brzo. „Pokušajte da nađete vremena svaki dan da praktikujete ovu metodu. Nemojte se naprezati jer ćete tako aktivirati simpatički nervni sistem.

Samo polako udahnite kroz nos pet sekundi, zatim izdišite kroz usta pet sekundi. Ovo će dati šest ciklusa udisaja i izdisaja koji će početi da utiču na vaš autonomni nervni sistem, snižavaju krvni pritisak, snižavaju rad srca, smiruju vas“, zaključio je on. Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, preteča je ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući srčani udar i moždani udar, tako da je ključno držati ga pod kontrolom.

02:28

LEKAR UPOZORAVA: PAŽLJIVO SA ASPIRINOM! Može da pomogne, ali može i OZBILJNO DA UGROZI ZDRAVLJE! Preporučuje sa u ovim slučajevima

(Espreso/Najžena/Slobodanka Ćorić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.