SRAMOTNO! ALBANCI TVRDE DA OVI MUŠKARCI NISU SRBI I DA NOSE NJIHOVE GENE: Ovo će da RAZBESNI celu NACIJU, BRUKA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Tiktok/ai_artistic_visionary

sramno

SRAMOTNO! ALBANCI TVRDE DA OVI MUŠKARCI NISU SRBI I DA NOSE NJIHOVE GENE: Ovo će da RAZBESNI celu NACIJU, BRUKA

Po nekim tumačenjima, i Karađorđe Petrović, navodno, potiče iz albanskog plemena Klimenti, ali po njemu se na Kosovu ništa ne zove

Objavljeno:

Albanci iz Albanije, a tako i kosovski, svoj identitet grade na ostavštini antičkih Ilira i Dardanaca, pa su tom linijom pronašli svoj DNK u genima Miloša Obilića, Karađorđa, pa čak i Aleksandra Makedonskog. Đurađ Kastriot Skenderbeg, čij su roditelji Srbi - Jovan i Vojislava, smatra se ocem Albanije.

Iz perioda prodora Turaka na Balkan, upravo je on bio najbitnija albanska ličnost. Njegovo ime nose trgovi i ulice i na Kosovu i u Albaniji. U centru Prištine nalazi se njegov veliki spomenik, u Lipljanu se nalazi Ulica Gjergj Kastrioti Skenderbeu, a ono što se u Srbiji naziva Karađorđeva šnicla Albanci zovu – Skenderbegova.

Zanimljivo je da u Lipljanu postoji Ulica Milosh Kopiliq. Naime, prema albanskom tumačenju, Miloš Obilić je istorijska ličnost, drenički junak – albanske nacionalnosti.

Karađorđe Petrović
foto: Wikipedia

Po nekim tumačenjima, i Karađorđe Petrović, navodno, potiče iz albanskog plemena Klimenti, ali po njemu se na Kosovu ništa ne zove.

Prisvojili i Aleksandra Makedonkog, Dioklecijana i Justinijana

Prema mišljenju istoričara sa Kosova, Aleksandar Makedonski je, takođe, preko gena svoje majke Olimpijade, Ilirac, tj. Albanac.Albanski naziv za Aleksandra Velikog je Leka i Madh – ulice sa ovim imenom se nalaze u Prištini i Prizrenu.

Na kraju, od rimskih imperatora (albanska reč je perendori) koji na Kosovu danas imaju svoju ulicu, tu su Dioklecijan i Justinijan. Prvi je, kako se pretpostavlja, rođen u Diokleji kraj Splita, u tadašnjim ilirskim oblastima, Iliriku, a drugi u Taurezumu (lokalitet Caričin grad kraj Lebana), u nekadašnjoj ilirskoj oblasti Dardanija, te ih Albanci smatraju svojima.

00:10

Patrijarh sleteo u Buenos Aires

(Espreso/blic žena/Viktor Veličković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.