SRBI OTKRILI DA LI SE U KUĆI NEPUŠAČA PUŠI ZA SLAVU: Bukti ŽESTOKA RASPRAVA, nastalo OPŠTE RASULO oko ODGOVORA
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić, Wikipedia

paŽnja

SRBI OTKRILI DA LI SE U KUĆI NEPUŠAČA PUŠI ZA SLAVU: Bukti ŽESTOKA RASPRAVA, nastalo OPŠTE RASULO oko ODGOVORA

Da li bi domaćin trebalo da zabrani paljenje cigareta u svom domu tokom slavljenja slave?

Objavljeno:

Da li treba domaćin nepušač treba da dozvoli konzumiranje cigareta na slavi ili ne? A još ako se tu nađu deca... Srbi dali nekoliko odgovora!

Ako ćemo po bontonu, na domaćinu je da ponudi pikslu, a na pušaču da se potrudi da ne puši. Ovo je samo jedan od komentara koji se provukao na temu pušenja na slavama, pogotovo na onim gde borave i deca. Da li bi domaćin trebalo da zabrani paljenje cigareta u svom domu tokom slavljenja slave?

"U kućama nepušača se ne puši. Toliko je jednostavno. Ako ne možeš da izdržiš, nemoj da ideš", "U najmanju ruku je nepristojno kada pušač boravi u prostoriji sa osobom koja se bori za čist vazduh", bili su neki od prvih komentara koji su se potegli na društvenoj mreže "X" (Tviter).

Ono o čemu mnogi polemišu jeste pitanje da li je u redu da pušači puše u prostoriji u kojoj ima dece. I dok neki ne obraćaju previše pažnje na to, drugima je "preko glave sebičluk" pušača. Jedan korisnik je čak napisao da su pušači "najsebičnija sorta univerzuma".

Pušenje, Cigarete
foto: Tamara Trajković

"U kući nepušača nikada nisam pušila, ali u mojoj kući niko neće da mi zabrani pušenje. Nije sebičluk nego kultura poštovanja domaćina", napisala je jedna Srpkinja.

Sve je krenulo od toga kada je jedan domaćin rekao da se kod njega u kući ne puši za slavu zbog njegovog deteta. A onda su krenuli komentari odakle nekome ideja da puši ako je dete tu.

Slava
foto: Prinstcreen/Tviter

"Zapaliti kod nepušača je takvo nepoštovanje, da moraš da budeš baš veliki idiot", nadovovezao se jedan korisnik, dok je drugi smatrao da deci nije mesto na slavama, svadbama, kafanama i sličnim mestima.

"Pa bre odrasli smo u oblacima dima s tetkama, tečama, stričevima", dodao je još jedan Srbin.

Kako god, sve je u dogovoru i jedna stvar je opšta - pušenje nije zdravo kako za same konzumente, tako i za pasivne pušače. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, duvan ubija polovinu svojih konzumenata. Čak osam miliona godišnje strada od duvanskog dima, od kojih su oko sedam miliona pušači, a 1,2 miliona pasivni pušači. U Srbiji 15.000 ljudi godišnje umre od posledica pušenja.

01:09

DIVAN I NORMALAN ČOVEK KOGA SLAVA NIJE POKVARILA! Kurir razgovarao sa komšijama pokojnog Žarka Lauševića: Evo kako će ga pamtiti

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.