"IZBACILA SAM JEDNU STVAR I PRESTALA DA PIJEM LEKOVE ZA PRITISAK": Imala 120 kilograma a za 15 MESECI USLEDIO JE...
Kilogrami, Foto: Prinstcreen/Instagram/roarfitnessldn

paŽnja

"IZBACILA SAM JEDNU STVAR I PRESTALA DA PIJEM LEKOVE ZA PRITISAK": Imala 120 kilograma a za 15 MESECI USLEDIO JE...

Bezbroj zdravstvenih problema se ređalo jer je njena težina bila preko 120 kilograma. Kada je shvatila da joj je život ugrožen, odmah je potražila stručnu pomoć

Objavljeno:

Evi Nejdži je žena koja se godinama borila sa viškom kilograma. Zbog same težine je imala veoma visok pritisak, probleme sa srcem, disanjem...

Bezbroj zdravstvenih problema se ređalo jer je njena težina bila preko 120 kilograma. Kada je shvatila da joj je život ugrožen, odmah je potražila stručnu pomoć.

Sara Lindži je trostruka olimpijska šampionka, koja joj je pomogla da napravi plan ishrane i treninga specilano samo za nju i njen slučaj. Linzi je za 15 meseci skinula 42 kilograma.

Sara inače i drži lanac teretana i ima sopstveni koncept za skidanje viška kilograma, a veoma je jednostavan. Sastoji se od tri obroka bogata hranljivim sastojcima i proteinima, sa zdravim grickalicama, a u teretani dižu tegove i rade teške vežbe.

- Bila sam zaista nezdrava kada sam počela taj program ishrane - podelila je Evi svoje iskustvo.

- Imala sam prekomernu telesnu težinu, uzimala lekove za regulaciju krvnog pritiska koji je bio direktno povezan sa mojom debljinom - dodala je.

Tvrdi da je najviše konzumirala čips i vino

Čips
foto: Profimedia

- Izbacila sam sve te loše stavri, alkohol, grickalice... Ja sam osoba koja ide na sve ili ništa. Izbacila sam ugljene hidrate skroz i to mi je samo na početku predstavljalo problem, jer sam imala jake glavoboilje - ispričala je Evi.

U periodu pandemije kada su teretane bile zatvorene, ona se ipak pridržavala i trudila se da se što više kreće.

Ona je bila ubeđena da ne može da smrša, ali onda je dobila veru u sebe.

- Gledala sam jedno veče TV emisiju "House" i nekome su dijagnostikovali Kušingovu bolest. Bila sam ubeđena da imam neke od simptoma, čak sam otišla u bolnicu da sve isproverevam. To je bilo vreme kada sam se za dva meseca ugojila osam kilograma. Srećom, rezultati su bili dobri - kaže Evi i dodaje da je taj strah od bolesti motivisao da smrša.

Sada, kaže, samo radi na održanju težine do koje je stigla.

- Dok sam bila u programu mršavljenja, jela sam 1.500-1.700 kalorija dnevno. Sada ne brojim kalorije, ali pokušavam da budem pažljiva u odabiru hrane i jedem kontrolisano - kaže Evi.

Dodaje da je najvažnije da su joj ukinuti lekovi za krvni pritisak, jer je normalizovan, da nema bolove u zglobovima, a kako navodi nema ni druge probleme koji su je ranije mučili kao što je gorušica.

03:44

KAKO JE DOŠLO DO TOGA DA ONKOLOŠKI LEKOVI U VREDNOSTI OD 350.000 EVRA BUDU ZAMENJENI CITOSTATICIMA?

(Espreso/Republika/M.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.